Prima pagină » National » Raed Arafat, despre pericolele inundațiilor anunțate. Fenomenele se vor suprapune cu viitura de pe Dunăre

Raed Arafat, despre pericolele inundațiilor anunțate. Fenomenele se vor suprapune cu viitura de pe Dunăre

25 sept. 2024, 09:37,
Cezar Bulgaru în National

Recent, Raed Arafat a vorbit despre pericolele inundațiilor anunțate și despre fenomenele ce se vor suprapune cu viitura de pe Dunăre.

România se va confrunta cu inundații. Conform ANM, vineri va fi emis un cod portocaliu pentru jumătatea de vest a țării, cu precipitații de până la 80-100 de litri pe metru pătrat în 48 de ore. Din acest motiv, șeful DSU, Raed Arafat, a organizat o videoconferință cu prefecții și Comitetele Județene pentru Situații de Urgență (CJSU) din toate județele traversate de Dunăre. Scopul acesteia a fost luarea tuturor măsurilor necesare, având în vedere că debitul fluviului va crește considerabil în perioada următoare.

Raed Arafat, despre pericolele inundațiilor anunțate

Se pare că viitura de pe Dunăre se îndreaptă spre țara noastră. Raed Arafat subliniază că instituțiile ar trebui să fie pregătite pentru a gestiona astfel de situații. De asemenea, șeful DSU nu dorește ca evenimentele petrecute la Galați și Vaslui să se repete.

În cadrul videoconferinței la care au participat prefecții și Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a subliniat că este necesar să fie luate măsuri.

„Intrăm în faza de pregătire, înainte de viitura care vine pe Dunăre. Comparativ cu ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, la Galaţi, aici ştim că vine viitura şi ştim că este o situaţie care trebuie să fim foarte atenţi asupra ei şi putem anticipa. Ăsta este cel mai important lucru, deci putem anticipa, să ne pregătim şi să luăm măsuri din timp. Aici nu mai există motiv ca oricare dintre autorităţi să fie luat prin surprindere, fiindcă ştim că vine viitura”, a precizat Raed Arafat în cadrul videoconferinței.

Raed Arafat le-a cerut autorităților locale să pregătească populația

De asemenea, el a solicitat autorităților locale să pregătească populația pentru astfel de fenomene. Mai precis, oamenii ar trebui să aibă la îndemână hainele, actele și medicamentele necesare, în cazul în care va fi nevoie de o evacuare rapidă. El a menționat că riscurile sunt minime, dar toate scenariile trebuie luate în considerare.

„De acum, înainte de apară vreun cod, undeva, activaţi toate planurile, vedeţi pregătirea pentru evacuare, localităţile care e posibil să se dea ordin de evacuare, de unde se aduc mijloacele. Pregătiţi populaţia, să aibă la ei lucrurile necesare, într-o gentuţă, să nu se întoarcă după acte, după bani, după medicamente. Să le aibă gata de plecare, dacă va fi impusă evacuarea. Chiar dacă şansele sunt minime, trebuie ca autoritatea locale să explice populaţiei din comune, din sate, cum trebuie să se comporte în caz de ordin de evacuare”, a mai spus Șeful DSU.

Raed Arafat a solicitat autorităților să ceară ajutor imediat când este necesar, fără a aștepta să se producă un dezastru. De asemenea, a insistat ca mesajele RO-Alert să fie transmise la timp și a cerut pregătirea bărcilor, a echipamentelor de intervenție și a motopompelor.

Recent, Raed Arafat a vorbit despre pericolele inundațiilor anunțate și despre fenomenele ce se vor suprapune cu viitura de pe Dunăre.

Comentarii
  • ,,Serviciile de informații poloneze susțin că recentele inundații din țara lor au fost „induse în mod deliberat” și că un plan conceput anterior pentru a „ajuta” polonezii sub forma unui împrumut este conceput pentru a permite băncilor germane să cumpere țara mai târziu, dacă împrumutul nu este rambursat. Acest lucru face parte dintr-un plan german în curs de a absorbi Polonia, spun ei.
    În Brazilia, guvernul a ridicat interdicția asupra lui X după ce incendii mari au izbucnit în toată țara, care amenințau capitala Braziliei și capitala națiunii, Rio de Janeiro. În timp ce scuza oficială pentru incendii este „schimbările climatice”, autoritățile braziliene spun că majoritatea incendiilor au fost aprinse ilegal.
    https://www.lemonde.fr/en/climate/article/2024/09/17/firefighters-battling-flames-around-brazil-s-capital_6726295_96.html
    La scurt timp după ce Brazilia a ridicat interdicția pentru X, incendiile s-au calmat. În cele din urmă, săptămâna aceasta surse ruse FSB ne-au informat că un mare KM DUMB a fost eliminat în Argentina săptămâna trecută. Acest lucru a fost dovedit de un cutremur cu magnitudinea 6 în provincia San Luis. Epicentrul a fost la 158 km nord-vest de orașul San Luis. Epicentrul a fost la 158 km nord-vest de orașul San Luis, la o adâncime de 129 km.’’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024