Prima pagină » Actualitate » Raed Arafat, despre amânarea începerii școlii: ”Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie”

Raed Arafat, despre amânarea începerii școlii: ”Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie”

04 sept. 2020, 23:00,
Bianca Rebegea în Actualitate

Raed Arafat, despre amânarea începerii școlii: ”Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie”. Vineri, 4 septembrie 2020, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut mențiuni cu privire la amânarea începerii anului şcolar și a arătat nu a avut loc „o discuţie oficială”.

„Discuţia pe o eventuală amânare a prezenţei fizice (a copiilor şi profesorilor la şcoală – n.r.), o discuţie oficială nu a avut loc. Asta trebuie să se înţeleagă, o discuţie oficială nu a avut loc. Există anumite puncte de vedere şi clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii. Ştiu că a fost o conferinţă de presă a ambelor ministere, Sănătate şi Educaţie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, răsexplicate, până toată lumea înţelege care va fi mersul lucrurilor”, a spus Arafat la Antena 3, întrebat dacă se iau în calcul scenarii potrivit cărora anul şcolar să înceapă pe 1 octombrie, transmite Agerpres.

Raed Arafat, despre amânarea începerii școlii: ”Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie”

Acesta a completat că, totodată, nu a avut loc nicio discuţie despre amânarea începerii anului şcolar până ce alegerile locale să se fi terminat

„Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie, nu am participat la nicio discuţie, pentru că, de regulă, când sunt discuţii suntem mai mulţi chemaţi la discuţiile astea şi unele discuţii se poartă în cadrul Grupului tehnico-ştiinţific care e în cadrul CNSU, pe care îl coordonez personal. Acolo sunt mulţi experţi, epidemiologi, infecţionişti, INSP, Ministerul Sănătăţii, alte ministere. La acest moment nu a avut loc o discuţie oficială pe această linie, urmează să vedem dacă va fi vreo discuţie sau dacă vor fi analizate aceste propuneri”, a menţionat Arafat.

Anunţul de ultimă oră a premierul Ludovic Orban. Școala ar putea să înceapă fizic pe 1 octombrie

Vineri, 4 septembrie 2020, premierul Ludovic Orban a făcut un anunț important despre începutul școlii. Prim-ministrul României, Ludovic Orban, nu exclude posibilitatea ca elevii să vină la cursuri tocmai pe 1 octombrie, iar primele 2 săptămâni activitatea să se desfășoare online.

În urma declarației președintelui Partidului Național Liberal, elevii ar putea urma cursuri online în perioada 14-30 septembri, iar cursurile fizic în unitățile de învățământ ar fi reluate la 1 octombrie. Ludovic Orban a menționat că există puncte de vedere exprimate de medici care susțin că o mare parte dintre persoanele infectate cu noul coronavirus revin din concedii.

„Au fost discuții pe această temă (că școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii (într-un procent foarte mare, revin din concedii), dintre cei infectați au spus că vin din concediu.”, a declarat Ludovic Orban.

Raed Arafat, despre amânarea începerii școlii: ”Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie”

Acesta a ținut să adauge că în momentul de față nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util. Copiii se întorc din vacanță și ar trebui o perioadă mai mare pentru a se observa situația îmbolnăvirilor.

„Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local. (…) ”, a mai spus premierul României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`