Prima pagină » Actualitate » Raed Arafat, declaraţie şocantă despre elevi: Nu porţi mască? Ieşi afară!
Raed Arafat, declaraţie şocantă despre elevi: Nu porţi mască? Ieşi afară!

Raed Arafat, declaraţie şocantă despre elevi: Nu porţi mască? Ieşi afară!

09 sept. 2020, 21:12,
George Cristian în Actualitate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a oferit o declaraţie şocantă despre elevi. Într-o declaraţie, secretarul de stat MAI a explicat faptul că elevii care nu vor vrea să poarte masca ar trebui daţi afară din sălile de curs.

Conform declaraţiilor făcute de Arafat, inceptul şcolilor va fi un efort greoi şi suplimentar atât pentru autorităţi cât şi pentru elevi. Totuşi, declaraţiile făcute de acesta sunt extrem de controversate.

Raed Arafat este de părere că elevii care nu poartă masca trebuie daţi afară

Arafat declarat că elevul trebuie să înţeleagă regululile impuse de stat, în condiţiile în care autorităţile i le explica. Totuşi, va fi un efort suplimentar pentru cei care au avut un anturaj în care exista concepţia că virusul Coronavirus nu exista. Din aceste considerente, Arafat este ferm convins de faptul că uniii copii nu vor respecta măsurile impuse de autorităţi şi că va trebui să vină intervenţia profesorilor. În încheiere, acesta menționează faptul că exemplul trebuie să continue și acasă. Concret, ceea ce învață la școală să fie transpus și în viața de zi cu zi:

„Copilul va înțelege regulile dacă i le explicăm. Mai greu va fi cu cei care au stat într-un anturaj care nu recunoșteau existența virusului. La fel se va comporta în școală dacă părinții sunt negaționiști. Profesorii poate sunt cei mai în măsură să știe cum se comportă elevii în școală. Clar că sunt unii care nu vor respecta, dar revine rolul școlii să explice și să impună regulile. Dacă școala impune ferm regulile atunci copilul înțelege că trebuie să le respecte. Copilul trebuie să vadă exemplul la școală și acasă.

Dacă elevul nu poartă masca ar trebui dat afară de la cursuri

Declaraţiile şocante făcute de Raed Arafat. Acesta este de părere că dacă elevul nu poartă masca trebuie dat afară de la cursuri. Secretarul de stat MAI menţionează că la nivel de universitate, lucrurile vor sta mai uşor. Acesta considera că sunt meserii pe care nu le poţi face online, cum ar fi medicina. La Facultatea de Medicină nu exista posibilitatea desfăşurării unui curs online pentru că viitorii medici trebuie să ia contact cu mediul practic:

Unele canale au promovat că nu e bună masca, deci e clar că acest lucru face mai greu. Elevii au internet și văd aceste postări. E clar că la început va fi greu. Nu vrei să porți mască? Ieși afară! Va conta foarte mult ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Copilul ar putea să fie vector de transmitere în familie. El este, totuși, scutit de manifestarea gravă a acestei boli.

Poate că la universitate va fi mai ușor. Sunt de exemplu două exemple la Facultatea de Medicină: cursurile și pratică. Medicină nu o poți face online. Sunt meserii pe care nu poți să le înveți online. La un moment dat trebuie găsită o modalitate. E o provocare acest lucru Noi încă suntem în fața unei boli, dar știm totuși puțin. Orice boală o descoperi pe parcursul unor mai multor luni și ani și să apuci să corelezi informații despre boală”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *