Prima pagină » National » Raed Arafat atrage atenția asupra unor știri false: „Unii încearcă din răsputeri să inducă în eroare populația…”

Raed Arafat atrage atenția asupra unor știri false: „Unii încearcă din răsputeri să inducă în eroare populația…”

11 mart. 2021, 23:43,
Bianca Rebegea, în National

Joi seară, 11 martie, secretarul de stat Raed Arafat a distribuit o postare publicată de Departamentul pentru Situații de Urgență, al cărui șef este. Acesta a atras atenția asupra apariției unor informații false în spațiul public. Este vorba despre o declarație atribuită chiar șefului DSU.

„Fake News distribuit : Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau reprograma pentru a doua zi – Raed Arafat.

Dat fiind caracterul vădit tendențios al informațiilor aflate în spatele acestei “declarații” ce au ca scop sporirea și accentuarea stării de tensiune, de revoltă, în rândul populației, fiind în contextul apropierii sfintelor sărbători pascale, această informație de tip FAKE NEWS, a adoptat o nouă strategie de răspândire mai rapidă a mesajului.

“Declarația”, pentru a putea atinge nivelul de credibilitate scontat, se continuă cu stipularea unei surse credibile, respectiv DIGI24, ceea ce a condus inevitabil la propagarea masivă a știrii pe diverse canale media.

Diseminarea informațiilor false, din surse nesigure, au scopul de a crește gradul de neîncredere a populației în autoritățile implicate direct în gestionarea situației generate de coronavirusul SARS-CoV-2 și a măsurilor luate în vederea scăderii numărului de infectări, pe plan național.

Din acest motiv, dorim să informăm cetățenii să fie atenți la sursele de informare pe care le aleg sau pe care le consideră credibile”, este mesajul postat de reprezentanții DSU pe pagina oficială de Facebook.

Raed Arafat a subliniat că se încearcă inducerea în eroare a populației.

” Unii încearcă din răsputeri să inducă în eroare populația…”, a scris Raed Arafat.

Unii incearca din rasputeri sa induca in eroare populatia …..

Publicată de Raed Arafat pe Joi, 11 martie 2021

 

Raed Arafat: „Pentru fiecare măsură vine cineva și găsește o soluție„

Șeful DSU este de părere că foarte mulți oameni se luptă din greu să nu respecte regulile. Raed Arafat consideră că ora 22 pentru limitarea circulației pe timp de noapte este o oră rezonabilă, fiindcă „în Franța îți spune să ajungi acasă la 18”.

„Pentru fiecare măsură vine cineva și găsește o soluție. Dar de fapt ne păcălim singuri. Pe lângă măsurile care sunt, mai puțin se observă măsurile care se văd pe zone.

În ceea ce privește ora 22, efectul este ca să ajungi acasă la 22, te pui în mișcare de la 21. Nu am luat măsuri cum e în Frranța, care îți spune să ajungi acasă la 18.

Referitor la stațiuni, intenția este reducerea aglomerației. 70 la sută poate duce la reducerea aglomerației în hoteluri. În lift o să fie 2 în loc de 4, la masă o să fie mai puțini la micul dejun.

Raed Arafat susține că oamenii nu vor să înțeleagă măsurile anti-COVID-19 luate de autorități, ci caută constant să găsească soluții, pentru a le evita.

Când apare o măsură, în loc să înțeleagă ce înseamnă măsură, încearcă să găsească soluții să eludeze.

Din păcate singurul mod pentru a nu ajunge la un vârf, este esențial să respectăm regulile. Dar să nu forțăm să ajungem la cifre pe care nu le putem gestiona”, spune Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *