Prima pagină » National » Raed Arafat atenționează asupra antiviralelor de pe piața neagră: „Ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină”
Raed Arafat atenționează asupra antiviralelor de pe piața neagră: „Ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină”

Raed Arafat atenționează asupra antiviralelor de pe piața neagră: „Ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină”

05 nov. 2021, 17:30,
Roxana Butuc în National

Șeful DSU, dr.Raed Arafat în conferința de presă susținută azi, 5 noiembrie 2021,a atras atenția asupra antiviralelor procurate la negru.  Multe dintre acestea ar putea fi contrafăcute și dăunătoare pentru sănătate, prin compoziția lor.

Astfel că, oamenii își asumă un risc foarte mare prin faptul că, în loc să se trateze, se îmbolnăvesc mai tare. Șeful DSU a mai precizat că poliția face cercetări în acest sens.

Raed Arafat, despre antiviralele cumpărate la negru

Dr, Raed Arafat a declarat în conferința de presă susținută azi, pe tema situației pandemice din România, a atenționat că românii prin cumpărarea unor antivirale de pe piața neagră, ar să-și facă mai mult rău decât bine, întrucât pastilele contrafăcute ar putea conține cretă sau făină.

„Clar că achiziția de medicamente din surse neautorizate trebuie să atragă atenția la următorul lucru: este un fenomen foarte vechi, cutia este identică cu cutia originală, dar conținutul este zero. Ba mai mult, conținutul poate să fie chiar periculos pentru sănătate, adică ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină. Se știe acest mod de falsificare, așa că oamenii să fie foarte atenți: medicamentele nu se cumpără niciodată de pe internet sau de pe tarabe”, a declarat Raed Arafat.

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu avertizează despre medicamentul Arbidol cumpărat din Chișinău

Pe tema medicamentelor și dr. Gabriel Tatu Chițoiu a scris pe Facebook o postare, în care explică cât de periculoase pot fi acestea dacă nu sunt luate la recomandarea și supravegherea unui medic. În ceea ce privește medicamentul Arbidol, acesta explică faptul că se ia doar în anumite condiții și este eficient doar în primele zile de la debutul bolii, luând în considerare efectele adverse.

Textul postării de pe Facebook al dr. Gabriel Tatu-Chițoiu

„Amăgirea existenței unui tratament eficace în COVID-19 în locul vaccinării este întreținută pe diverse canale. Recent, un deputat a venit în parlamentul României cu câteva mostre de Arbidol – antiviral originar din Rusia/China -, cumpărat de la Chișinău, folosit în gripă pentru a susține utilizarea lui pe scară largă în Romania. Arbidol este înghițit în acest moment de o grămadă de români în speranța de a nu face COVID în loc de a se vaccina. Despre eficiența/ineficiența lui și a altor virale am vorbit aici.

Repet: antiviralele nu se iau ca prevenție. Ele se iau (cu rezultate minore daca nu chiar inexistente) în primele zile de boală cu speranța de a nu face o formă severă. Dar numai sub supraveghere medicală și conștient fiind de faptul că antiviralele sunt recunoscute pentru potențialul de a induce malformații congenitale la copiii care sunt procreati în timp ce viitorii lor părinți iau antivirale.

În ciuda Arbidol-ului (care, după unele date, nici nu ar mai fi folosit in Rusia), numărul cazurilor COVID si al morților COVID au fost în continuă creștere în Rusia. În prezent, Rusia se află în cel mai critic punct al pandemiei ei, fapt care poate fi văzut în graficele de mai jos… Iar echipa de fotbal a lui Becali (mare promotor de Arbidol) este pusă la pământ de Covid, în frunte cu antrenorul ei. Bănuiesc ca Becali îi va pune pe băieți să alerge la meciuri imediat dupa ce testele PCR li se vor negativa… Nu va găsi de cuviință să le facă la toti RMN cardiac ca să depisteze eventuala miocardita indusă de COVID la aceștia…”, a scris medicul Gabriel Tatu-Chițoiu pe Facebook.

Spitalele din România vor primi mai multe doze de anticorpi monoclonali

În ceea ce privește situația medicamentelor împotriva COVID-19, Cseke Attila a declarat faptul că spitalele din România vor primi 7.500 de doze de anticorpi monoclonali,  precum Remdesivir, acesta reprezentând doar o transă. Conform autorităților , tratamentul va fi disponibil și în farmaciile din spitale, acestea eliberându-se doar pe baza recomandărilor medicului care stabilește dacă pacientul întrunește criteriile de eligibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *