Prima pagină » Actualitate » Raed Arafat acuză Serviciul de Ambulanță de ”învrăjbire”

Raed Arafat acuză Serviciul de Ambulanță de ”învrăjbire”

11 mai 2022, 09:26,
BZI.ro, în Actualitate

Raed Arafat a acuzat Serviciul de Ambulanță de învrăjbire, într-o motivare a Înaltei Curții într-un proces pe care cei de la DSU l-au pierdut în primă instanță. Raed Arafat îi acuză pe angajații de la Serviciul de Ambulanță de corupție și de faptul că au făcut deplasări acasă la rude fără să anunțe dispeceratul.

Vă aducem aminte faptul că Raed Arafat s-a aflat în mijlocul unui scandal în momentul în care a apărut în presă informația că în biroul șefului DSU s-a găsit un microfon plantată de DNA.

Raed Arafat, atac la Serviciul de Ambulanță

DSU a pierdut un proces cu Federația Sindicale de Ambulanță, iar șeful instituției, Raed Arafat, lansează un atac la adresa Serviciului de Ambulanță. Secretarul de stat din MAI a menţionat faptul că sunt tentative de învrăjbire a personalului care lucrează pe Ambulanță împotriva celor de la SMURD.

„Sper că manipulările și tentativele de învrăjbire a personalului din cadrul serviciilor de ambulanță și SMURD, unii împotriva altora, să nu aibă succes și să nu afecteze muncă noastră destinată salvării de vieți. Această înregistrare poate arată o mică parte din interesele care macină sistemul din interior și care trebuie rezolvate chiar dacă rezolvarea nu este pe placul tuturor”, a explicat Raed Arafat.

În continuare, Raed Arafat a precizat faptul că în trecut a solicitat tuturor județelor ca rudele de gradul 1 să nu mai lucreze pe aceeași ambulanță pentru că au fost cazuri în care aceștia au plecat pentru a transporta o rudă la spital fără să anunțe dispeceratul.

” Există premisă corupție: când ai membrii de familie într-o ambulanță care deservesc pacienții, dacă se primește ceva, nimeni altul nu mai știe. Asta încurajează să se lucreze în familie. Era un alt motiv pentru care să rupem acest obicei nesănătos în sectorul de urgență. ” a mai spus secretarul de stat în MAI.

Raed Arafat a precizat faptul că din aceste considerente, la departament a fost luată decizia de a nu permite rudelor de gradul 1 să lucreze pe aceeași ambulanță. Ulterior acestei decizii, Federația Sindicală Ambulanță a considerat că documentul este un abuz și a acționat în judecată DSU. Șeful DSU susține că după ce au câștigat în primă instanță, reprezentanții Federației Sindicale de Ambulanță i-a rugat pe aceștia să nu mai facă recurs la decizie.

Alexandru Rafila l-ar vrea demis pe Raed Arafat

Întreg scandalul este unul de amploare în contextul în care pare că Alexandru Rafila l-ar vrea demis pe Raed Arafat. Ministrul Sănătății a declarat în urmă cu câteva săptămâni faptul că este momentul ca SMURD să ajungă sub controlul Ministerului Sănătății pentru că nicăieri în lume serviciile de urgență nu sunt despărțite. Raed Arafat a reacționat dur la acea declarație:

”Sistemul de urgenţă este unul complex, integrează mai multe structuri, medicale şi nemedicale. SMURD este doar o parte din acest sistem şi nu are cum să funcţioneze separat de restul structurilor. Puterea sistemului nostru este în modul în care este organizat şi în modul în care integrează personalul şi resursele din cadrul UPU-SMURD, IGSU, IGAv, Ambulanţă şi Salvamont, a scris Raed Arafat.

Alexandru Rafila pare că nu se mai înțelege cu Raed Arafat. Asta deși cei doi au colaborat în pandemie

Ministrul Sănătății a menţionat faptul că a recunoscut în mod public toate meritele lui Raed Arafat care a făcut o treabă excelentă în organizarea serviciilor medicale de urgență dar că cele două departamente trebuie să fie integrate și că persoanele care se află la conducerea acestora trebuie să înțeleagă că există e nevoie a oamenilor din România de a beneficia de servicii de sănătate.  Așadar, vom vedea dacă atacul lui Raed Arafat la Serviciul de Ambulanță va stârni reacții dure din partea lui Alexandru Rafila.

Comentarii
  • Deranj mare pentru el, ambulanta are sindicat, la SMURD i se răspunde doar . Am înțeles , Sa trăiți! E cel preafericit șef!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *