Prima pagină » National » Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea creșterii cazurilor de infecție în urma interacțiunii copiilor în parcuri
Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea creșterii cazurilor de infecție în urma interacțiunii copiilor în parcuri

Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea creșterii cazurilor de infecție în urma interacțiunii copiilor în parcuri

09 sept. 2020, 21:30,
Antonia Ceausu, în National

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a făcut un apel către populație prin care solicită respectarea regulilor de igienă dar și de distanțare socială. Acesta consideră că interacțiunea copiilor din parcuri poate să fi influențat creșterea cazurilor de infectare cu coronavirus. Totuși acesta a menționat că nu poate ști cu exactitate acest lucru deoarece nu are date concrete în acest sens.

„Interacțiunea copiilor în parcuri poate că a avut un efect. Nu putem să știm exact. Trebuie respectate regulile peste tot, atât la școală, cât și în parc. Dacă se respectă peste tot situația este controlabilă. La fel la locul de muncă dacă nu se respectă crește riscul de răspândire, chiar mai grav decât la ziua alegerilor.

Nu e târziu ca autoritatea locală să rezolve aceste chestiuni referitoare la apa din școli, acolo unde este cazul.

În locurile în care este cantină nu e o problemă, pentru că se pot face organizat: mâncăm la masă patru sau unii pot mânca în curte, într-un anumit spațiu. Nu poți să dai o soluție unitară peste toate școlile.

Nu sunt nici optimist, nici pesimist în privința începutului anului școlar. Faptul că s-ar putea să avem unele creșteri, vedem și acum. Dacă se respectă regulile ținem situația sub control”, a menționat Raed Arafat.

Raed Arafat, declaraţie şocantă despre elevi: Nu porţi mască? Ieşi afară!

Raed Arafat a oferit o declaraţie şocantă despre elevi. Într-o declaraţie, secretarul de stat MAI a explicat faptul că elevii care nu vor vrea să poarte masca ar trebui daţi afară din sălile de curs.

Conform declaraţiilor făcute de Arafat, inceptul şcolilor va fi un efort greoi şi suplimentar atât pentru autorităţi cât şi pentru elevi. Totuşi, declaraţiile făcute de acesta sunt extrem de controversate.

Raed Arafat este de părere că elevii care nu poartă masca trebuie daţi afară

Arafat declarat că elevul trebuie să înţeleagă regululile impuse de stat, în condiţiile în care autorităţile i le explica. Totuşi, va fi un efort suplimentar pentru cei care au avut un anturaj în care exista concepţia că virusul Coronavirus nu exista. Din aceste considerente, Arafat este ferm convins de faptul că uniii copii nu vor respecta măsurile impuse de autorităţi şi că va trebui să vină intervenţia profesorilor. În încheiere, acesta menționează faptul că exemplul trebuie să continue și acasă. Concret, ceea ce învață la școală să fie transpus și în viața de zi cu zi:

„Copilul va înțelege regulile dacă i le explicăm. Mai greu va fi cu cei care au stat într-un anturaj care nu recunoșteau existența virusului. La fel se va comporta în școală dacă părinții sunt negaționiști. Profesorii poate sunt cei mai în măsură să știe cum se comportă elevii în școală. Clar că sunt unii care nu vor respecta, dar revine rolul școlii să explice și să impună regulile. Dacă școala impune ferm regulile atunci copilul înțelege că trebuie să le respecte. Copilul trebuie să vadă exemplul la școală și acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *