Prima pagină » National » Raed Arafat a vorbit despre noaptea de Revelion. Ce anunț a făcut acesta

Raed Arafat a vorbit despre noaptea de Revelion. Ce anunț a făcut acesta

17 dec. 2020, 10:41,
în National

Raed Arafat a vorbit despre noaptea de Revelion și a precizat faptul că măsurile în vigoare nu vor fi înăsprite. Cu toate acestea, autoritățile nu au plan o relaxare a restricțiilor. Concret, până în momentul de față nu au fost puse în discuție permiterea circulației până la ora 1:00 în noaptea de Crăciun şi Anul Nou.

Propunerea de relaxare a măsurilor a fost dată de reprezentanţi ai industriei ospitalităţii.

Raed Arafat a vorbit despre noaptea de Revelion

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne susține că până acum nu există intenția de a relaxa regulile care sunt în vigoare.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze. Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat spune că nu există nicio intenție a autorităților de a modifica aceste reguli

„Eu ştiu că nu avem intenţia, la acest moment, să modificăm regulile şi nu ştiu de o discuţie de a modifica regulile, la acest moment, şi este logic. Pentru că eu înţeleg HoReCa că vrea până la ora 1.00, dar este exact situaţia care o să facă oamenii să meargă la petreceri şi peste tot, la lucruri care sunt greu de controlat şi să se infecteze. Deci eu înţeleg HoReCa, situaţia lor financiară, dar în acelaşi timp ei trebuie să înţeleagă că astfel de recomandare poate că nu este foarte bună pentru populaţia care va merge în astfel de locaţii. Deci eu, din ce pot să vă spun la acest moment, regulile care au fost aprobate, ele rămân”, a susţinut Arafat în cadrul unei emisiuni TV.

Raed Arafat a vorbit despre noaptea de Revelion si a spus ca este constient ca unii oameni nu vor respecta normele in vigoarea in totalitate.

„Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a completat el.

Pe cei care au rezervări la munte în pensiuni și hoteluri, secretarul i-a sfătuit în felul următor: „soluția cea mai onorabilă și cea mai corectă” este că cei care vor să petreacă revelionul este „să ducă mâncarea în cameră, să sărbătorești că și cum ai fost acasă”, pentru a nu exista contact „intens” între persoane în sălile de evenimente.

Raed Arafat, despre vizitele la părinți și bunici

Șeful DSU consideră că ar trebui limitate interacțiunile cu bunicii și părinții iar dacă nu pot fi evitate, respectarea acestor măsuri ar fi calea „de mijloc”.

„Dacă vrem să-i vedem, mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin și plecăm. Dar asta înseamnă cu mască, distanțare, mâini dezinfectate, respectarea tuturor regulilor. Pentru cei care nu pot să amâne aceste întâlniri și să se abțină, poate că aceasta este o soluție de mijloc. Riscul este semnificativ, este serios. Nu este de glumit cu el. Această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au spus unii la început, că este o simplă gripă“, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024