Prima pagină » National » Raed Arafat a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul și Medalia Merit Sanitar în grad de Cavaler

Raed Arafat a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul și Medalia Merit Sanitar în grad de Cavaler

01 dec. 2020, 13:46,
în National

Raed Arafat a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul și Medalia Merit Sanitar în grad de Cavaler, la Cotroceni. Acest ordin este oferit atunci când un medic, cetățean român sau străin, are merite deosebit cu privire la combaterea unor epidemii, în domeniul cercetării, practicii medicale și altele.

De asemenea, a fost decorată și Carmen Orban, fostul manager de la Fundeni, pentru efortul depus în combaterea pandemiei COVID-19.

Raed Arafat a fost decorat de președintele Klaus Iohannis

Totodată, în cadrul aceluiași eveniment, a mai fost decorat și unul dintre polițiștii care au participat la cercetarea la fața locului de la Piatra Neamț. Acesta este acum chestor de poliție.

Raed Arafat a fost decorat de președintele Klaus Iohannis, iar Ludovic Orban s-a arătat și el extrem de mulțumit e activitatea şefului DSU, Raed Arafat, dar şi a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre care a spus că ”este prezent aproape peste tot”, încă de la primele ore ale dimineţii. Orban a subliniat că este mulţumit de toată echipa sa, formată din oameni harnici şi muncitori.

”Nu a fost responsabilitatea domnului Arafat (refacerea stocurilor strategice – n.r). Trebuie să ai un act normativ, să aloci un buget ca să poţi să faci toate pregătirile pentru constituirea stocurilor strategice, adică exact ce am făcut noi, că am emis Ordonanţa de Urgenţă. În timpul ăsta, sistemul de situaţii de urgenţă s-a dezvoltat, iar faptul că face faţă, în mare parte se datorează acestei dezvoltări”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV, joi seară.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea lui Raed Arafat, Orban a declarat că are cu acesta o colaborare foarte bună.

”Da, da. Avem o colaborare extrem de bună, este un om prezent, care ştie ce e de făcut, un om care la orice oră din zi sau din noapte îl suni, este  prezent, caută soluţii şi care, practic, cunoaşte foarte bine acest sistem”, a declarat Orban.

Recent, Arafat a vrut sa aduga lamuriri cu privire la vaccinul impotriva coronavirus.

De ce nu intră Bucurestiul în carantină

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat de ce nu Bucurestiul nu intră în carantină. Pentru că această măsură să fie aplicată trebuiesc luați în considerare mai mulți factori.

„Nu luăm doar cifra, nu e doar incidența care e luată în considerare, sunt mai multe lucruri luate în considerare de DSP.

Sunt toate măsurile generale luate pentru peste 3 la mie: restaurante închise, teatrele, cinema. Sunt restricții de circulație noaptea, magazinele se închid la 9. Sunt măsuri deja luate. Ilfov a decis să ia o masură care cred că vă avea impact asupra Bucureștiului, pentru că foarte multe zone sunt rezidențiale. Se vă permite mișcarea celor care merg la muncă, au motive, dar se vă limita foarte mult mișcarea neesențială. Se vor limita doar la activitățile prevăzute în ordin. Aici vă fi un impact.

Urmează că DSP București, cu comitetul municipal, cu INSP, să facă analizele, la momentul în care consideră, ei pot să vină cu propunerea oricând” a precizat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`