Prima pagină » National » Raed Arafat a dezmințit un fake news: „Nu au vorbit oameni care se pricep, epidemiologi”
Raed Arafat a dezmințit un fake news:

Raed Arafat a dezmințit un fake news: „Nu au vorbit oameni care se pricep, epidemiologi”

16 iul. 2020, 22:45,
Antonia Ceausu în National

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a vorbit despre posibilitatea creșterii numărului de cazuri după ce legea carantinării și izolării după ce aceasta a fost votată astăzi de Senat. Acesta a accentuat faptul că ritmul nu va încetini deoarece se efectuează din ce în ce mai multe teste. Șeful DSU a afirmat că foarte muți medici care au apărut public și au vorbit despre coronavirus nu erau avizați, nefiind specialiști epidemiologici. Deasemenea, Raed Arafat a dezmințit un fake news care a apărut în ultimele zile în România.

”Testările au început să crească și vor continua să crească, din ce știu. Este foarte bine. DSP trebuie reformat. Ministrul Sănătății dorește să facă asta. Am ajuns la DSP ca șeful să nu fie medic. La TV au vorbit medici de pe alte ramuri: un oftalmolog, unul de la medicină legală, nu au vorbit oameni care se pricep, epidemiologi.

Vom evita măsuri generalizate, ca prima dată, și vom lua măsuri pe zone. Astăzi a apărut un fake foarte interesant: că s-a testat în România și 90% din populație are anticorpi. Asta înseamnă că oamenii nu se mai protejează. Este un fake periculos”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, plâmgere la DIICOT. A fost amenințat cu moartea

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a depus astăzi plângere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) după ce a fost amenințat cu moartea. Una dintre persoanele care a lansat mesajul un mesaj amenințător la adresa medicului a fost chiar Raul Coltor, un îndârjit adept al teoriei conspirației. Acesta nu crede în existența coronavirusului.

„Este vorba de două ameninţări cu moartea care au fost publice şi care au fost destul de evidente, emise de oameni care pot chiar să facă rău. Aşa că am venit şi am depus plângerea, iar de aici e treaba autorităţilor. Una printr-un film care a fost postat public şi una prin postarea publică pe care o ştie toată lumea”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a menționat că nu cunoaște persoana care a formulat amenințările cu moartea la adresa lui.

„Mai vin din astea, dar acestea chiar au părut serioase şi a trebuit să le depun (plângerile – n.r.), pentru că nu poţi să permiţi aşa ceva. Eu sper să fie totul ok”, a spus Raed Arafat.

Mesajul revoltător transmis de Raul Coltor șefului DSU: „O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!”

Raul Coltor l-a amenințat public cu moartea pe Raed Arafat prin intermediul unei rețele de socializare. Acesta nu crede în existența coronavirusului. Mesajul transmis de Coltor a ajuns rapid viral și a strâns un număr considerabil de reacții.

Raul Coltor a afirmat că șeful DSU ar fi condamnat la moarte în Palestina, că este terorist și ar fi responsabil de crime împotriva românilor.

„În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, că este terrorist, şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români (trafic de organe Mossad), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005, am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi al Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamţo!”, a scris Raul Coltor

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz. Raul Coltor riscă pedeapsa cu închisoarea de la trei luni la un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *