Prima pagină » National » Raed Arafat a anunţat pregătirea unui simulator de incendii mobil
Raed Arafat a anunţat pregătirea unui simulator de incendii mobil

Raed Arafat a anunţat pregătirea unui simulator de incendii mobil

30 mart. 2021, 11:36,
George Cristian în National

Raed Arafat, şeful DSU şi secretar de stat în MAI a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la București, lansarea unui simulator mobil de incendii. Rolul acestuia este, conform şefului DSU să pregătească populaţia pentru scenariul unui incendiu sau al unui cutremur.

Simulatorul va fi instalat la Cluj de unde va porni într-o cursă de instruire în şcoli dar şi în alte locaţii din preajma Clujului.

Raed Arafat a anunţat cumpărarea unui simulator la incendii şi cutremure

Într-o declaraţie făcută de Raed Arafat, s-a anunţat achiziţia unui simulator la incendii şi cutremure. Acesta este capabil, conform declaraţiilor făcute de secretarul de stat în MAI, să simuleze incendii în locuinţe dar şi cutremure. Simulatorul mobil este gândit pentru instruirea populaţiei dar şi pentru a o pregăti pe aceasta în cazul unor cutremure sau incendii:

Să pregătim populaţia şi să prevenim. La acest moment, ce vedeţi în spate, pe lângă caravana care face cursurile de ajutor. Câţi dintre noi au avut probleme, dacă au un incendiu în casă, cum procedez, dacă am un incendiu când gătesc. Vedem şi ce se întâmplă. Simulatorul este unul destinat instruirii populaţiei. Cum să acţioneze, cum să anunţe 112, cum să iasă de acolo. Simulatorul este pregătit pentru a oferi diferite scenarii de incendii, la aragaz, la toaster de pâine. De exemplu, dacă uleiul încins ia foc trebuie să înveţi că trebuie să îl acoperi nu să arunci apă peste ele. De altfel, există un simulator de cutremure pe care îi învaţa pe oameni să reacţioneze. Va fi plasat la Cluj, vor ţine cursuri de pregătire la şcoli sau în alte locuri. a menționat Arafat

Am putea avea mai multe simulatoare de urgentă mobile

În continuarea declaraţiei, Arafat a explicat că această campanie de achiziţie nu ar trebui să fie singura de acest fel. Acesta spune că este nevoie de achiziţia a mai multor simulatoare care să deservească toate regiunile principale din România pentru că, o populaţie instruită este o populaţie care poate preveni anumite dezastre şi tragedii

Acest TIR a fost acţionat dintr-o sursă principală. Costul a fost de aproximativ 400.000 de euro. O parte mare este Kaufland România, iar o parte de contribuţie este a populaţiei. Este realizat în Olanda de o firmă specializată. Sperăm să nu fie primul şi să avem astfel de centre mobile în fiecare regiune, acestea să se ducă să facă instruirea cu populaţia. O populaţie instruită poate reduce impactul unor urgente, poate evita producerea de tragedii. a conchis Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șeful DSU.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *