Prima pagină » Actualitate » Radu Oprea, acuzații la adresa Guvernului Florin Cîţu: „A majorat bugetul doar la puşculiţele de partid!“

Radu Oprea, acuzații la adresa Guvernului Florin Cîţu: „A majorat bugetul doar la puşculiţele de partid!“

19 feb. 2021, 16:15,
în Actualitate

Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD, a adus, vineri, 19 februarie, într-o conferinţă de presă, mai multe acuzații la adresa Guvernului Florin Cîțu.

Senatorul Radu Oprea a declarat că la Sănătate şi Educaţie bugetul este mai mic decât cel de anul trecut, însă se vor da mai mulți bani la capitole care reprezintă „puşculiţa de partid“.

„Sunt capitole importante, cum ar fi bugetul Sănătăţii, care e mai mic decât anul trecut, de fapt e cel mai mic din ultimii ani, de asemenea, bugetul Educaţiei e mic. A crescut Fondul de rezervă al premierului, capitolul acţiuni generale la Ministerul Finanţelor Publice… Ce reprezintă acestea? Puşculiţa de partid, locul de unde pot fi direcţionaţi banii discreţionar, aşa cum vrea premierul. Şi lucrul acesta nu trebuie să se mai întâmple”, a delcarat Radu Oprea.

Radu Oprea: „Sunt peste 11 milioane de români afectaţi în mod direct“

Senatorul PSD a precizat că bugetul de anul acesta este unul al austerităţii, care nu permite dezvoltarea României, peste 11 milioane de români fiind afectaţi în mod direct de măsurile propuse.

„Este un buget care se bazează pe împrumuturi, este un buget al datoriei, al austerităţii, şi nu este un buget pentru cetăţenii din România, pentru oameni. Sunt peste 11 milioane de români afectaţi în mod direct. Ce este cel mai grav în acest buget, faptul că, dacă ne uităm la venituri, ca pondere în PIB în anul 2022 şi în anul 2023, veniturile scad. Care creştere economică, care investiţii, ce dezvoltare, dacă veniturile scad? O să ne coste pe toţi foarte mult”, a menționat Radu Oprea.

Mai multe amendamente anunțate de PSD

Reprezentantul PSD a spus că social dmeocrații vor veni cu amendamente importante la legea bugetului de stat.

„Avem amendamente care să permită creşterea punctului de pensie, aşa cum este prevăzută în lege. Sunt amendamente și pentru cel referitor la gratuitate pe transport pentru studenţi. Voi avea amendamente pentru plata integrală a Start Up Nation. În prezent sunt puţini bani în comparaţie cu necesarul pentru plata ediţiei a doua şi ediţia a treia să poată demara.

De câte ori nu îi convine o opinie, de atâtea ori democraţia este pusă în pericol, dar domnului Cîţu nu-i place democraţia. De câte ori primeşte un aviz negativ, de atâtea ori acea instituţie nu este bună. Ar trebui să fie deschis şi să înţeleagă că mesajul transmis de către sindicate şi de către actorii relevanţi din societate este un mesaj care arată clar să bugetul austerităţii cu care vor să vină în Parlament este un buget greşit care nu permite dezvoltarea României”, a adăugat Radu Oprea.

Florin Cîțu: „Un consiliu politic, fără vreo răspundere pentru vot“

Premierul Florin Cîțu a spus despre Consiliul Economic și Social că este un consiliu politic cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor.

„Este nevoie de reformă. Din temelii. Premieră în România. Consilul Fiscal consideră că România are, în acest an, un buget credibil care menține în plan principal investițiile. Acesta este avizul profesioniștilor. Astăzi, însă, bugetul a fost și la Consiliul Economic și Social pentru avizare. Un consiliu politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să știți și acest adevăr. Cum credeți că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparați avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019″, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`