Prima pagină » Actualitate » Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare
Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

03 feb. 2022, 10:36,
în Actualitate

În aceste momente magistrații l-au condamnat pe Radu Mazăre la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă iar fostul primar al Constanței nu mai poate ataca hotărârea. Dosarul în care a fost condamnat Radu Mazăre este Polaris.

În aceste momente fostul primar PSD se află închis în închisoare după ce a fost condamnat în mai multe dosare. De altfel, toată procedura de a ajungere după gratii a fost destul de dificilă în contextul în care Mazăre se afla în Madagascar acolo unde are un resort turistic.

Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Dosarul în care Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani de închisoare a fost instrumentat de procurorii din DNA în 2015. Potrivit anchetatorilor, Radu Mazăre a beneficiat de ajutorul lui Sorin Strutinsky pentru a cere suma de 2 milioane de euro (anchetatorii precizează faptul că a primit 1 milion de euro.). Infracțiunea a fost săvârșită în perioada 2006-2009. Banii erau destinați pentru facilitarea unor documentații urbanistice pentru două societăți comerciale care doreau să construiască mai multe proiecte imobiliare de tip mall în Constanța.

Decizia de condamnare a lui Radu Mazăre la 5 ani de închisoare cu executare poate fi văzută într-o notă bună de avocații apărării care au reușit să scurteze perioada de detenție. Așadar, inițial, magistrații l-au condamnat pe fostul primar la 9 ani de închisoare. Menționăm faptul că decizia este una definitivă și nu mai poate fi atacată.

Radu Mazăre condamnat la ani grei de închisoare

Condamnarea lui Radu Mazăre este ultima dintr-un lung șir de condamnări pe care fostul edil le-a avut.   Așadar, fostul primar a fost condamnat de către judecătoarea Ioana Bogdan la 9 ani de închisoare cu executare. Radu Mazăre a fost condamnat în trecut în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia.

Fostul primar al Constanței a fugit în decembrie 2017 în Madagascar, unde a cerut azil politic. În 2019 a fost extrădat, pentru a executa o pedeapsă de 9 ani pentru corupție.

Pe 14 mai au admis cei din Madagascar extrădarea lui Mazăre. Poliţia Română a demarat, de îndată, formalităţile necesare aducerii în ţară a acestuia. O escortă formată din poliţişti români s-a deplasat în Madagascar pentru preluarea lui Radu Mazăre.

Fostul primar al Constanței a apărut în spațiul public în mai multe ipostaze care au stârnit reacții. Radu Mazăre a fost un cunoscut al cluburilor de noapte din Constanța și nu s-a ferit niciodată să pozeze în diverse ipostaze controversate. Acesta a apărut şi în mai multe clipuri făcute de artiști pentru promovarea litoralului românesc. În perioada în care era în liberate, Radu Mazăre participa și la parade unde se îmbraca în diverse personaje, în special în Che Guevara, cunoscut lider comunist din Argentina.

 

Așadar, pe lângă faptul că Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, fostul primar trebuie să mai execute ani grei de închisoare din alte dosare în care a fost condamnat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`