Prima pagină » Stiri si curiozitati » Radu Drăgușin de la Juventus Torino. Cine este puștiul minune – Vârstă, înălțime, salariu

Radu Drăgușin de la Juventus Torino. Cine este puștiul minune – Vârstă, înălțime, salariu

22 apr. 2021, 11:10,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Radu Drăgușin de la Juventus s-a născut pe 3 februarie 2002 în București. A debutat în Champions League în meciul cu Dinamo Kiev de la finele anului trecut. Fotbalistul român joacă pe poziția de fundaș central atât pentru clubul din Torino cât și pentru echipa națională a României sub 21 de ani.

A reușit să ajungă la Juventus în anul 2018 pentru suma de 260.000 de Euro.

Radu Drăgușin  – Vârstă, Înălțime

Radu Drăgușin joacă la Juventus Torino din anul 2018. Acesta are vârsta de 19 ani și o înălțime de 1.92 m. Și-a început cariera de fotbalist la vârsta de șapte ani la Sportul Studențesc București. Acolo a petrecut patru ani de zile până la dizolvarea clubului, după care s-a mutat la Regal Sport București.

Până să ajungă aici, drumul fotbalistului a fost unul plin de provocări. Radu Drăgușin a reușit să se mobilizeze și a evoluat extrem de mult în primul an petrecut în Italia. În doar 12 luni, tânărul a reușit să pună cinci kilograme de masă musculară și a reușit să crească 1 cm ajungând la înălțimea de 1.92 m.

La finele sezonului 2018-19, românul a fost premiat drept unul dintre jucătorii de top ai Centrului de Juniori Juventus! „Chiar şi prin comportamentul faţă de ceilalţi colegi, atât în timpul orelor de italiană, cât şi la alte cursuri, dă dovadă de educaţie şi colegialitate, fiind un adevărat exemplu”, spunea cei de la Juventus.

Pe 25 ianuarie 2020, la jumătatea sezonului 2019-20, Radu a debutat pentru Juventus U23 împotriva Pro Patria. Acesta l-a înlocuit pe Raffaele Alcibiade în minutul 36.

Pe 8 noiembrie 2020, Radu Drăgușin a fost convocat pentru prima oară pentru echipa de seniori într-un joc de ligă împotriva lui Lazio. Debutul său a fost pe 2 decembrie 2020 într-un meci de Liga Campionilor împotriva echipei antrenate de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev.

Radu Drăgușin, colegul lui Cristiano Ronaldo la Juventus

La doar 19 ani, Radu Drăgușin are șansa să fie coleg de echipă cu unul dintre cei mai mari fotbaliști ai momentului și anume Cristiano Ronaldo. Într-un interviu recent, românul a vorbit despre cum este de fapt starul celor de la Juventus în realitate. Drăgușin a avut doar cuvinte de laudă și a precizat că nu este omul arogant pe care îl cred toți.

„Este un om normal, nu este neapărat Cristiano Ronaldo despre care se vorbește. E un om calm, care face antrenamentul normal ca toți ceilalți. Nu e deloc arogant. Mi-a luat puțin să mă obișnuiesc cu ideea. De exemplu, să faci un un-doi cu el, e foarte ciudat pe moment și după să îl vezi la televizor cum a bătut un alt record, iar tu a doua zi să fii cu el la antrenament”, a declarat Radu.

În cadrul aceluiași interviu, tânărul fotbalist a mai menționat faptul că fundașii centrali, Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini, au fost cei care l-au ajutat să se integreze.

Ce salariu are Radu Drăgușin

În luna aprilie a acestui an Radu Drăgușin a semnat o prelungire a contractului cu clubul din Torino. Durata acestuia este de patru ani, iar Juventus susține că salariul românului este între 500.000 de euro şi un milion de euro pe sezon.

Acest salariu este unul extrem de bun dacă este să ținem cont de vârstă pe care o are tânărul jucător. Românul a fost remarcat și extrem de apreciat de Andrea Pirlo. Înainte de a semna prelungirea contractului, Florin Manea, agentul jucătorului, vobea și de o oferta de la Leipzig.

Cariera lui Radu Drăgușin la Juventus este încă la început, însă prestațiile sale promit mult pentru fotbalul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *