Prima pagină » Coronavirus » Radu Banciu, despre pandemia de coronavirus: ”În doi ani România va avea cei mai mulţi morţi de Covid-19!”

Radu Banciu, despre pandemia de coronavirus: ”În doi ani România va avea cei mai mulţi morţi de Covid-19!”

23 sept. 2020, 12:29,
BZI.ro, în Coronavirus

Cunoscutul realizator TV Radu Banciu a vorbit despre pandemia de coronavirus din ţara noastră. Acesta are o profeţie sumbră cu privire la numărul de morţi de Covid-19 din România. În contextul în care cele mai multe ţări se pregătesc să scoată vaccinul Covid pe piaţă, acesta spune că România nu este pregătită să administreze vaccinul.

Radu Banciu, realizatorul emisiunii ”Lumea lui Banciu”, de la B1 TV, nu vede deloc optimist viitorul oamenilor din România în lupta cu nou coronavirus. După ce profesorul Alexandru Rafila a explicat ce se va întâmpla când vor veni vaccinurile anti-COVID, Banciu şi-a expus punctul de vedere.

Radu Banciu, despre pandemia de coronavirus

„Alexandru Rafila care deja ne-a pus în gardă ca-n perspectiva introducerii unui vaccin patentat până undeva la mijlocul anului viitor, România fiind membră a Uniunii europene a primit şi ea nişte saci cu vaccinuri. Ştiţi care este marea problemă a lui Rafila: omul se îndoieşte că România ar avea capacitatea de a-şi vaccina cetăţenii întrucât noi nu avem nimic pregătit pentru asta. PSD-ul, care se ocupă de pensii, nu a luat niciodată în calcul, dar nu că ar fi luat-o guvernele PNL. Lucrurile încep să se vadă, România are cei mai mulţi morţi de COVID în momentul de faţă din Uniunea Europeană, raportat la perioada pe care o traversăm.

Avem de 10 ori mai puţin morţi decât Marea Britanie, îi depăşim în maxim doi ani…Atenţie! De astăzi, în doi ani, România va avea cel mai mare număr de morţi de COVID din Uniunea Europeană. Deocamdată, ne e teamă că deşi deşi vine vaccinul, în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupţiei, birocraţiei şi incompetenţei. România nu este pregătită să administreze vaccinul”, a spus Banciu.

Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID în România

Alexandru Rafila, reprezentatul României la OSM a vorbit despre apariţia şi modul în care trebuie pregătită folosirea vaccinului când va ajunge în România.

„În primul rând, dacă se va reuşi obţinerea unui vaccin într-un timp scurt, pentru că deocamdată discutăm despre vaccinuri-candidat, adică unele care nu au fost autorizate, trebuie administrat persoanelor din categoriile vulnerabile şi personalului medical. Precontractele pentru potenţialele vaccinuri sunt semnate, iar un astfel de vaccin care a fost deja contractat în avans va şi ajunge să fie autorizat, cu siguranţă că ţările membre ale UE vor primi o cotă parte din acea cantitate care a fost rezervată de către Comisia Europeană, care a şi plătit în avans sume considerabile de bani. E vorba despre ceea ce a reuşit să facă CE pentru statele membre, şi noi din fericire suntem membrii ai Uniunii şi atunci am putea să avem un vaccin disponibil poate ceva mai repede, în prima jumătate a anului viitor.

Dacă tot vrem să arătăm că suntem silitori în a furniza populaţiei vaccinul, ar trebui de mâine să ne preocupe modul de organizare, de logistică, centrele de vaccinare, cine să administreze vaccinul. Să se facă cartografia tuturor grupurilor vulnerabile, să poată fi vaccinate”, a declarat Alexandru Rafila.

Radu Banciu, atac fără precedent la bătrânii care nu poartă mască de protecţie

Radu Banciu, atac fără precedent la bătrânii care nu poartă mască de protecţie în locurile publice. Mulţi dintre cei în cauză nu o poartă deloc, iar alţii o poartă doar de formă pentru că aşa le cer autorităţile.

Celebrul jurnalist a spus în cadrul emisiunii pe care o moderează, la postul de televiziune B1TV, la ce riscuri se expun cei ce nu respecta măsurile de combatere a răspândirii SARS CoV2. Pe lângă acestea moderatorul a ţinut să precizeze faptul că prin acest comportament sunt afectaţi şi cei din jurul persoanelor iresponsabile.

Banciu a folosit cuvinte grele la adresa bătrânilor, care se încred în orice şi oricine, mai puţin în cine trebuie. Nici ministrul Marcel Vela nu a fost ocolit de furia jurnalistului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *