Prima pagină » Titlurile zilei » Radiologia de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași funcționează doar parțial! Alina Belu a mințit cu nerușinare în fața lui Nicolae Ciucă

Radiologia de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași funcționează doar parțial! Alina Belu a mințit cu nerușinare în fața lui Nicolae Ciucă

16 oct. 2024, 02:00, 5 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Radiologia de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași funcționează doar parțial, deși în iunie 2023 au fost finalizate lucrările de modernizare din cadrul unității medicale. Mii de copii au fost, pentru mai multe luni, plimbați la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași sau la alte spitale private pentru a efectua radiografii, iar acum sunt îngrămădiți în Unitatea de Primiri Urgențe.

Alina Belu încearcă să ascundă adevăratele probleme de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași

Luni, 14 octombrie 2024, cu prilejul sărbătorii Sfânta Parascheva, Nicolae Ciucă, șeful Partidului Național Liberal și președintele Senatului României, a fost prezent la Iași și a făcut și o vizită la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Alina Belu, managerul unității medicale, și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, i-au prezentat lui Nicolae Ciucă noua Unitate de Primiri Urgențe. În acest context, reporterii BZI au întrebat-o pe Alina Belu dacă a rezolvat problema radiologiei, deoarece, în urmă cu un an, micuții erau trimiși pentru efectuarea radiografiilor la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași sau la spitalele și clinicile private din oraș, pe banii părinților. Vizibil iritată de această întrebare, Alina Belu a precizat că:

„Se fac explorări radiologice. Micuții erau trimiși la Neurochirurgie pentru radiografie, doar pe perioada reabilitării”, a declarat Alina Belu.

Și Costel Alexe a părut iritat că Nicolae Ciucă află, cu acest prilej, și o parte din problemele cu care se confruntă unitatea medicală, așa că a intervenit în discuție.

„Dacă nu s-au rezolvat, sunt în curs de rezolvare, se vor rezolva”, a adăugat Costel Alexe.

Radiologia de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași funcționează doar parțial

Luni întregi, copiii care au ajuns cu fracturi la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași au fost trimiși să efectueze radiografii la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași sau la spitalele și clinicile private din Iași. Spitalul „Sf. Maria” a încheiat cu Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași un contract în acest sens, iar sute de părinți au fost nevoiți să-și plimbe copiii dintr-un spital în altul, pentru o radiografie. Acest lucru nu se mai întâmplă acum, dar situația de la Spitalul de Copii este departe de a fi rezolvată.

„De circa 6 luni, copiii nu mai vin pentru efectuarea radiografiei la noi, la spital”, au explicat surse din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Reporterii BZI au aflat pe surse că, într-adevăr, copiii nu mai fac radiografii la Spitalul „Oblu”, dar nu pentru că acestea se realizează la Spitalul de Copii, în cadrul Laboratorul de Radiologie si Imagistică Medicală, așa cum ar fi normal, ci în Unitatea de Primiri Urgențe, la aparatul care ar trebuit utilizat doar în cazul urgențelor. Astfel, pacienții internați la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași beneficiază doar de radiografii clasice, nu și de Imagistică prin Rezonanță Magnetică.  Managerul Alina Belu a decis să îngrămădească toți micuții care au nevoie de radiografii în Unitatea de Primiri Urgențe, astfel că, cel mai probabil, peste ceva timp și acest aparat va deveni nefuncțional. Reporterii BZI au aflat pe surse că CT-ul unității medicale funcționează doar din când în când, deoarece este vechi de 14 ani.

Reporterii BZI au prezentat într-un articol anterior că lucrările de modernizare de la Spitalul de Copii au fost realizate de mântuială, motiv pentru care deja în multe saloane varul este desprins de pe pereți. De asemenea, radiologia de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași funcționează doar parțial, radiografiile fiind realizate doar în cadrul Unității de Primiri Urgențe.

Comentarii
  • Functioneaza „partial” wooow ce stire
    Functioneaza normal radiologia,nu partial
    Am fost cu copilul acolo si am facut si ct si raza si totul vad ca functioneaza ,sau poate sau prefacut ca au facut „partial”

  • Alinuța Cimitir se mai mărită?

  • de banii care l au varuit faceau un spital de 12.000 m2 utilat si dotatat 2024 !!!dar in fine nu vede nimeni treaba asta sau nu se vrea

    • Dacă te afișezi cu Belu în campania electorala, sigur nu vei ajunge în turul 2.Daca 80% din personal nu o suporta pe Belu, oare la cine se vor duce voturile?

  • Dacă te afișezi cu Belu în campania electorala, sigur nu vei ajunge în turul 2.Daca 80% din personal nu o suporta pe Belu, oare la cine se vor duce voturile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 octombrie 2024
16 octombrie 2024