Prima pagină » Local » Racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. A început cel mai aşteptat pelerinaj la Iaşi – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

Racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. A început cel mai aşteptat pelerinaj la Iaşi – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

07 oct. 2023, 06:00, 25 ,
în Local

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă sâmbătă dimineaţă, la ora 6.30, din Catedrala Mitropolitană de la Iaşi şi aşezată pe baldachinul special împodobit de o familie din Bucureşti, care aduce flori Sfintei de 20 ani. Au fost prezenți 32 de preoți, din care câte 8 au purtat, pe rând, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Procesiunea a fost condusă de PS Nichifor Botoșăneanul. De la 6 s-a citit Acatistul.

UPDATE 20.10: Rândul este la stâlpul 41. De la debut, au trecut pe la raclă aproximativ 22000 de persoane.

La rând aproximativ sunt aproximativ 8000 de persoane.

UPDATE 17.30: Rândul este la stâlpul 46. De la debut, au trecut pe la raclă 17000 persoane. La rând sunt în acest moment peste 9000 de pelerini.

UPDATE 11.30: Rândul este la stâlpul 61. De la debut, au trecut pe la racla Sfintei Parascheva un număr de 5500 pelerini. La rând sunt în acest moment peste 12000 de pelerini.

„Situația la ora 7.00 : Total pelerini 14500; Autocare 130 și 2 microbuze.

Ora 09.15. Sunt sosite 160 de autocare.

Primele 4 autocare de la Buzau, au plecat. Așa că de la aceasta oră vor pleca pe rând pelerinii care au trecut pe la Racla Sfintei Parascheva. Totul se desfășoară conform programului, fără probleme”, a transmis primarul Mihai Chirica.

UPDATE 09.20: Autorităţile anunţă că iau măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii publice, deoarece se estimează că aproximativ 300.000 de persoane din ţară şi străinătate vor veni în zilele următoare la Iaşi, pentru a lua parte la pelerinajul organizat cu prilejul prăznuirii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Zeci de autocare stau parcate în centrul Iașului, ceea ce a dus la închiderea circulației.

UPDATE 07.20: Coada a ajuns la stâlpul 54

UPDATE ora 6.00: A început slujba.

Sutele de persoane adunate în fața Mitropoliei așteaptă ca moaștele Sf. Cuvioase Parascheva să fie scoase

Sute de credincioși se află în curtea bisericii pentru a se închina. Sunt peste 150 de autocare pline cu peleri. Multi dintre pelerini s-au echipat, au venit cu paturi. La coada se afla si copii, sunt si femei care dorm pe jos.

Printre cei care participă se numără si rromii din Ciurea și Grajduri, asa cum fac în fiecare an.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei spun că sunt pregătiţi să organizeze Hramul de Sf. Parascheva în cele mai bune condiţii.

În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă, iar aceasta va putea fi urmărită şi de la distanţă pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate în această zonă.

Comentarii
  • Ce cretini…luati un ciolan si faceti bors…boilor…

  • Amin in plua mea!
    Cotizanti bor!!!

  • Pirande si babe proaste…capitala culturii…Iașul…
    RUSINE!!!!

  • Tu ești un cretin ! ,ai să vezi când vei ajunge in iad ce ai pierdut ,dar va fi prea târziu .

  • Hopa si un anonim spalat pe creier…koae….crezi ca daca pupi oase ajungi in raiul nebunilor?

  • Daca nu sta bine dosită in biserica, de ce o mai baga înapoi?!

  • Cu ciolanele expuse, Iasul a furat startul de Halloween.

  • Gigi, tu ești un om fără noroc, așai?

  • asa-i ca nu altfel ?

  • Fiecare își manifestă credință în felul lui. Daca nu ar simți un ajutor nu ar mai veni.

  • Crema societatii🥹 Numai priviri inteligente. Oameni deosebiti, culti, educati si ingrijiti.

  • Ce mai stire importanta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Protipendada…Grajduri,Zanea,babe senile,votanti hauriferi…fain la moaște…

  • Klaus vine? Chirica vine? Oricum Chirica se roaga zilnic la Sfanta de la geamul Primariei sa- l scape Sfanta de puscarie si sa mai fure un mandat. De ce credeti ca Chirica a scapat miraculos de cateva dosare penale la DNA? Sfanta a facut minuni , l- a ajutat pe pacatosul Chirica.

  • Maxim valentin

    Se vede că n România mama proștilor este gravidă tot timpul. În milieniul trei să te închini la un hoit arată că totuși suntem o nație inapoiată asemănătoare sălbaticilor din junglă!.

  • In memoriam, Constantin Humita

    Își mai aduce cineva aminte de cei doi ieșeni, care au fondat “Sărbătorile Sfintei” ? Uitarea și respectul, doua sunt doua caracteristici ale oamenilor născuți cu ADN-ul stricat. Slava Sfintei, Iasul este plin de asemenea “greșiti” !

  • Mda, s-au trezit progresistii. Aroganta + nesimtire cat cuprinde. Bine ca nu sunt toti ca voi.
    Si daca aveti taria opiniunilor, ia scrieti voi la Ambasada Spaniei si cereti Spaniei sa interzica pelerinajul Camino de Santiago (Calea Sfântului Iacob) pe motiv de „natie inapoiata” si alte dume progresiste.

  • Werner Heisenberg, laureat al premiul Nobel pentru descoperiri fundamentale in fizica cuantica, spunea : Der erste Schluck eines Glases Naturwissenschaft wird dich zu einem Atheisten machen, aber auf dem Boden des Glases erwartet dich Gott.

    Problema celor care comenteaza mai sus este ca au devenit atei din snobism, nu ca ar fi facut ceva pasi in stiintele exacte. Si snobul nu-i snob destul daca nu e si fudul.

  • Racla cu prosti.

  • Progresul este inevitabil,in max două generații nu mai pupă nimeni oase…nu fiti boi…că țara geme de”profesori”!!!!

  • Votaci de hAUR

  • Daca te uiti la babele alea senile si pirandele de acolo, toti la un loc nu stiu nici macar cine a scris biblia sau diferenta dintre Dumnezeu si Iisus

  • Cea mai profitabilă afacere, cu oase, cu icoane care plâng…creduli sunt destui, numai în România se întâmplă așa ceva.
    Popoiul ăla preafericit, proprietar de mall-uri, clădiri și terenuri e capul șmecheriilor, nu se mai satură…exploatator religios. Ar trebui arestat, dezbrăcat de hainele alea aurite și băgat la pușcărie că acolo îi este locul.

  • Cred in Dumnezeu și Sfânta

    Respect pentru Sfânta și credincioșii care merg la Ea. Murdar și urat oraș, cu oameni prost și rai. Necredincioșii, tampiti, care postează împotriva Sfintei. Doar ii blestem. Dar vine acuși nucleară și vor dispărea in lumina uraniului. Vezi ce se întâmpla in Israel.

  • Ia-ti sfanta la tine in oras boule si dormi cu ea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`