Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rachetele rusești care nu explodează cad în mai multe locații din Ucraina – GALERIE FOTO

Rachetele rusești care nu explodează cad în mai multe locații din Ucraina – GALERIE FOTO

27 apr. 2022, 14:59,
în Razboi în Ucraina

Sunt zeci de oameni care semnalizează că rachetele rusești care nu explodează au căzut în diferite locații din Ucraina. Asta s-a întâmplat şi în cazul unui sat din Ucraina numit Senkivka. Cândva locul de festivaluri care sărbătoreau prietenia dintre cele trei țări, acum este o linie de front de război, iar locuitorii săi povestesc despre familii separate peste granițe care trăiesc în frică.

În aceste momente operațiunile rusești s-au mutat în estul Ucrainei, în Donbas care este un obiectiv important pentru Vladimir Putin.

Rachetele rusești au căzut într-un sat din Ucraina

Forțele ruse s-au retras din nordul Ucrainei la începutul lunii aprilie, dar atacurile cu mortar și grenade continuă în Senkivka. Înainte de invazie, locuiau puțin mai mult de 200 de oameni. Acum sunt doar o mână care au rămas înapoi.  Casa Ninei Malenok se află chiar lângă un drum pe care trupele ruse l-au folosit când și-au început invadarea Ucrainei, în drum spre orașul Cernihiv din nord și capitala Kiev, informează bbc.com În curtea casei Ninei se află coada unei rachete trase la primele ore ale zilei de 24 februarie – ziua în care a început războiul.

„Am auzit că a aterizat în curtea mea. Era foc și fum peste tot. Mi s-au stins luminile. Am sărit din pat și am fugit din casă”, a spus Nina.

În zilele care au urmat, ascunsă într-o pivniță, ea a auzit avioane zburând deasupra capului, vehicule grele intrând și fluiere frecvent.  Pe 8 martie, jurnaliştii TV ruşi au venit la ea acasă însoţiţi de soldaţi ruşi.

„Au filmat totul aici, toate obuzele și tot. Mi-au spus că Ucraina se atacă singură. Apoi au trimis numerele [tipărite] pe rachetă cuiva din Rusia și au primit imediat un răspuns că este unul de-al lor. „

Multe astfel de rachete sunt împrăștiate în tot satul. Experții care au văzut imagini cu rachete au declarat pentru BBC că ar fi putut transporta bombe cu dispersie, interzise în alte părți ale lumii pentru devastările pe care le provoacă. Atât Rusia, cât și Ucraina au fost acuzate că le-au folosit.

Sunt multe rachete neexplodate pe străzile din Ucraina

Rusia bombardează mai multe zone din Ucraina

Revenind la conflictul din Ucraina, Rusia continuă să bombardeze mai multe zone. Forțele armatei și-au concentrat eforturile mai ales în estul țării, în regiune. În ediţiile trecute ale bzi.ro am povestit de ce regiunea Donbas este importantă pentru Vladimir Putin.  Probabil cel mai afectat oraș de bombardamentele rusești este Mariupol unde este și ”casa” trupelor Azov. Un militar din cadrul controversatului batalion a povestit faptul că în oțelăria în care se adăpostesc sunt mii de civili, iar unii sunt morți.

„Toate clădirile de pe teritoriul Azovstal sunt practic distruse. Aruncă bombe grele, bombe care distrug buncărele care provoacă distrugeri uriașe. Am răniți și morți în interiorul buncărelor. Unii civili rămân prinși sub clădirile prăbușite”, a spus căpitanul Palamar.

În replică, Ministerul rus al apărării spune că este pregătit pentru o încetare a focului umanitar la oțelărie – dacă soldații ucraineni se predau. Nu este primul apel din rândul armatei rusești. Aceștia au explicat de la început că orice soldat ucrainean care se va preda va beneficia de clemență și de culoar umanitar. Oricum sunt multe situații în care rachetele rusești cad fără să explodeze și reprezintă un real pericol.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *