Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rachetele Javelin din SUA pleacă spre Ucraina – Video
Rachetele Javelin din SUA pleacă spre Ucraina - Video

Rachetele Javelin din SUA pleacă spre Ucraina – Video

15 apr. 2022, 15:38,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Pentagonul publică imagini din depozitele de armament ale SUA, acolo unde sunt pregătite rachetele Javelin, care vor ajunge în Ucraina. SUA trimit Ucrainei peste 12.000 de sisteme antiblindate, 1.400 de sisteme antiaeriene şi „sute” de drone sinucigaşe, a anunţat administraţia Biden într-un comunicat joi seară, potrivit CNN.

Rachetele Javelin din SUA pleacă spre Ucraina

Lista armelor către Ucraina include următoarele: peste 1.400 de sisteme antiaeriene Stinger, peste 5.000 de sisteme anti-blindate Javelin, peste 7.000 de alte sisteme anti-blindate, sute de sisteme aeriene fără pilot tactice Switchblade, peste 50.000.000 de cartuşe de muniţie, 45.000 de seturi de armuri şi căşti, sisteme de rachete ghidate cu laser, sisteme aeriene fără pilot Puma, dispozitive de vedere pe timp de noapte, sisteme de imagistică termică şi optică, servicii comerciale de imagini prin satelit.

Toate acestea au loc în contextul în care Rusia a anunțat vineri, 15 aprilie, că a ucis cel puțin 30 de „mercenari polonezi” într-un atac cu rachete întreprins în nord-estul Ucrainei. Acest eveniment are loc într-un context de puternice tensiuni între Moscova şi Varşovia.

„În urma loviturii, un detaşament de mercenari al unei companii militare private poloneze (…) a fost lichidat în satul Iziumske, în regiunea Harkov. 30 de mercenari polonezi au fost eliminaţi”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov.

În acelaşi timp, Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că a distrus o uzină de armament de la periferia Kievului şi că loviturile asupra capitalei ucrainene se vor intensifica, pentru a răspunde atacurilor întreprinse de Ucraina pe teritoriul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *