Prima pagină » Razboi în Ucraina » Racheta Sarmat, cea mai puternică armă nucleară, a fost testată de Rusia

Racheta Sarmat, cea mai puternică armă nucleară, a fost testată de Rusia

21 apr. 2022, 10:00,
în Razboi în Ucraina

Cea mai puternică armă nucleară a fost testată de Putin. La două luni de la atacul asupra Ucrainei, într-o demonstraţie de forţă, Rusia a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală cu capacitate nucleară.

Miercuri, 20 aprilie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că îi va face pe duşmanii Moscovei să se oprească şi să se gândească.

cea mai puternică armă nucleară, lansarea rachetei sarmat

Ministerul ucrainean al Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii privind acest subiect

Racheta Sarmat, cea mai puternică armă nucleară

Putin a fost prezentat la televizor în timp ce era anunțat de armată că cea mai puternică armă nucleară, mult așteptata rachetă Sarmat a fost testată pentru prima dată de la Plesetsk, în nord-vestul Rusiei, și a lovit ținte din peninsula Kamchatka, la aproape 6.000 km distanță.

Aflată în curs de dezvoltare de ani de zile, testul rachetei Sarmat nu a surprins Occidentul, dar a venit într-un moment de tensiune geopolitică extremă, având în vedere că de când a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, la 24 februarie, Rusia nu a reușit încă să ocupe nici un oraș important.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii privind acest subiect.

„Noul complex are cele mai înalte caracteristici tactice și tehnice și este capabil să învingă toate mijloacele moderne de apărare antirachetă….Această armă cu adevărat unică va consolida potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei în fața amenințărilor externe și va da de gândit celor care, în focul unei retorici agresive frenetice, încearcă să ne amenințe țara”, a declarat preşedintele Vladimir Putin.

Când a anunţat invazia în urmă cu opt săptămâni, Putin a făcut o referire la forțele nucleare ale Rusiei și a avertizat Occidentul că orice încercare de a-i sta în cale „vă va duce la consecințe pe care nu le-ați întâlnit niciodată în istoria voastră”. Câteva zile mai târziu, preşedintele rus a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie între în stare de alertă maximă.

„Perspectiva unui conflict nuclear, cândva de neconceput, este acum din nou în sfera posibilităților”, a declarat luna trecută secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres.

Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri, 20 aprilie, că racheta Sarmat a fost lansat dintr-un siloz, la ora 15.12, ora Moscovei.

În acest sens, forțele nucleare ale Rusiei vor începe să primească livrarea noii rachete „în toamna acestui an”, după ce testele vor fi finalizate, a declarat miercuri, 20 aprilie, Tass, citându-l pe Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale Roscosmos.

Rusia se pregătește de acțiuni agresive

În acest context, amintim că Dmitri Medvedev anunţă că Rusia se pregătește de acțiuni agresive. Făcând referire la „ameninţările cu care se confruntă în prezent Rusia”, fostul președinte rus a precizat că „este vorba în primul rând de încercarea de a extinde prezenţa NATO în apropiere de frontierele” ruse.

„Şi aceasta nu mai este astăzi o figură de stil, nu este un set de ameninţări standard. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru acele acţiuni agresive care s-ar putea întâmpla”, a declarat Dmitri Medvedev.

În acest sens, Dmitri Medvedev consideră că este important „să întărim inclusiv sistemul care permite să asigurăm Rusia cu cele mai moderne arme”. Iar în cadrul şedinţei prezidiului Consiliului pentru ştiinţă şi cercetare, vicepreşedintele Medvedev a spus că este nevoie de tehnică sigură, de înaltă tehnologie militară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *