Prima pagină » Culinar » Quesadilla. Cum să aduci bucătăria mexicană la tine acasă

Quesadilla. Cum să aduci bucătăria mexicană la tine acasă

22 nov. 2024, 13:49,
în Culinar

Quesadilla este un fel de mâncare mexican care constă dintr-o tortilla încălzită, umplută și pliată. Preparatul a apărut în centrul și sudul Mexicului și a fost făcut inițial cu tortilla de porumb, umplută cu brânză. Numele reprezintă o aglutinare a cuvintelor „tortilla” și „queso”, care înseamnă „brânză” în spaniolă.

De-a lungul anilor, alte umpluturi, cum ar fi carnea gătită și legumele, au fost adăugate în acest preparat. Totuși, toppingurile, precum guacamole, salsa și smântână, se pare că au apărut mai târziu.

Cum să prepari quesadilla

Pentru această rețetă ai nevoie de tortillas mari din făină, brânză rasă, ulei de măsline sau unt, ciuperci feliate, ceapă verde, măsline negre feliate, roșii proaspete tăiate cubulețe, bucăți de pui, avocado, salată, oțet de mere și sare. După ce ai pregătit ingredientele, încălzește o tigaie mare la foc mediu și adaugă o cantitate mică de ulei pe care o întinzi. Mai departe, ia o tortilla mare de făină, pune-o în tigaie și întoarce-o de câteva ori, la intervale de 10 secunde. Când încep să se formeze bule de aer, ia o mână de brânză rasă și presar-o deasupra, având grijă ca aceasta să nu ajungă pe tigaie.

De aici poți să fii creativ și să pui orice ingrediente suplimentare dorești, cum ar fi ceapă verde, ciuperci feliate, măsline sau roșii. Dacă doriți ca preparatul tău să fie o quesadilla cu pui, adăugă puțină carne tăiată cubulețe. Ai grijă să nu pui ingrediente prea groase totuși, deoarece s-ar putea să nu se încălzească uniform. Ulterior, redu focul la mic și acoperă tigaia. Astfel, ar trebui să fie suficient de fierbinte acum pentru a topi brânza și a rumeni tortilla. Dacă începe să fumege prea mult, îndepărteaz-o de pe foc, iar după un minut verifică dacă brânza s-a topit.

Când brânza este suficient de topită, folosește o spatulă pentru a întoarce quesadilla pe cealaltă parte, ca și cum ai face o omletă. Tortilla ar trebui să fie acum ușor rumenită. Pentru a pregăti salata care va însoți preparatul, taie subțire câteva frunze de salată iceberg și presară puțin oțet de mere și sare. Servește cu salată verde, salsa, smântână și guacamole sau chiar sos sriracha.

Chilli con carne, un preparat mexican

Pentru această rețetă ai nevoie de 1 ceapă mare, 1 ardei roșu, 2 căței de usturoi, 1 lingură de ulei, 500 de grame de carne de vită tocată slabă, 1 cub de supă de vită, 400 de grame de roșii tocate din conservă, 410 grame de fasole roșie din conservă. În ceea ce privește condimentele, poți folosi 1 linguriță plină de pudră de ardei iute, 1 linguriță de paprika, 1 linguriță de chimen măcinat, jumătate de linguriță de oregano uscat, 1 linguriță de zahăr, 2 linguri de pastă de tomate. Pentru servire poți opta pentru orez lung fiert simplu și smântână acră.

Înainte de toate, pregătește legumele, apoi pune tigaia pe aragaz la foc mediu. Adaugă 1 lingură de ulei, apoi pune ceapa, amestecând destul de frecvent, timp de aproximativ 5 minute sau până când devine moale. Mai departe, pune usturoiul, ardeiul roșu, pudra de ardei iute, paprika și chimenul măcinat. Amestecă bine, apoi lasă să fiarbă încă 5 minute. Crește un pic temperatura, adaugă carnea în tigaie și rupe-o cu lingura. Continuă să amesteci timp de cel puțin 5 minute, până când tot carnea tocată este în bucăți uniforme și nu mai există părți roz.

Între timp, prepară sosul. Sfărâmă 1 cub de supă de vită în 300 de mililitri de apă fierbinte și toarnă peste amestecul de carne tocată. Adaugă o conservă de roșii tocate, oregano uscat, zahăr și un praf de sare și piper și lasă-l să fiarbă încet timp de 20 de minute. După ce a fiert încet, amestecul de carne tocată cu sos ar trebui să fie gros și suculent. Mai departe, scurge și clătește o conservă de fasole roșie și pune-o în oala de chili să fiarbă ușor, timp de încă 10 minute. La final, pune capacul la loc, stinge focul și lasă preparatul să stea încă 10 minute înainte de a-l monta. Acest lucru este foarte important, deoarece permite aromelor să se amestece. Servește cu smântână acră și orez lung fiert simplu, alături de o Cuba Libre.

Dacă iubești bucătăria mexicană, chilli con carne și quesadilla sunt preparatele pe care trebuie neapărat să le încerci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`