Prima pagină » Magazin » Quanloop, un nou tip de start-up WealthTech continuă să atragă încrederea investitorilor europeni
Quanloop, un nou tip de start-up WealthTech continuă să atragă încrederea investitorilor europeni

Quanloop, un nou tip de start-up WealthTech continuă să atragă încrederea investitorilor europeni

20 aug. 2020, 13:13,
în Magazin

Noul fond de investiții Quanloop a strâns peste 500 de mii EUR în mai puțin de cinci luni de la lansare și continuă să crească. O alternativă excelentă la un depozit bancar ce permite investitorilor obișnuiți să profite de rate ale dobânzilor mai mari, putând retrage bani a doua zi.

Bazat pe elementele de bază ale celebrului mediu p2p, însă potrivit investitorilor cu unic debitor, Quanloop a dezvoltat o platformă unică pentru a investi sume mici și pentru cele mai scurte perioade posibile. Fondul de investiții oferă investitorilor posibilitatea să  împrumute acel 1 euro al lor pentru doar 24 de ore, permițându-le să iasă în ziua următoare.

Fără agregare de împrumuturi pe modă veche. Quanloop se dedică emiterii de datorii comerciale și împrumutului de capital mai departe la o rată a dobânzii mai mare – astfel încât să obțină un profit din diferența de rată.

În cazul acestei revizuiri, platforma are un randament mediu anual de investiții de 14,76%. Este mai mare decât un depozit bancar și mai avantajos decât o platformă obșnuită p2p. Este puțin probabil să crească ratele dobânzilor la nivel global, ceea ce face un profit de peste 10% p.a. și mai ispititor.

Astăzi, Quanloop își are sediul în Tallinn, în timp ce oamenii săi sunt răspândiți în Finlanda, Spania și România. Efortul actual se îndreaptă către formarea de echipe în Marea Britanie și Italia.

Quanloop respectă legislația UE și este înregistrat în cadrul regimului fondurilor de parteneriat limitat. Investitorii se înscriu și investesc în întreprinderea estoniană, împrumutându-i în fiecare zi sume mici. Banii sunt păstrați în contul clienților în banca LHV, care este cunoscută pentru susținerea organizațiilor fintech și pentru cel mai avansat ecosistem de afaceri.

Partenerii fondului sunt doar instituții financiare profesionale. Odată ce Quanloop strânge fonduri de la investitorii săi, le pune în comun pentru a finanța creditele emise de partenerii de leasing și factoring. Uneori, Quanloop investește în crowdfunding sau p2p. Cerința esențială pentru a deveni partener al Quanloop este de a avea un portofoliu robust și capacitatea de a oferi garanții suplimentare (cunoscute sub numele de garanție de buy-back în lumea p2p) în caz de neplată a creditului.

Creditele cu risc mai scăzut oferite de partenerii săi fondului Quanloop sunt garantate printr-o listă de garanții cu LTV de până la 55%. Cu cât LTV este mai mare, cu atât este mai mare riscul. Quanloop a introdus un model de diversificare, care îi împiedică automat pe investitori să ia decizii neglijente. Investitorul poate decide să investească toți banii pentru a finanța o listă de credite cu risc scăzut sau a-i împărți în mod egal între creditele cu risc scăzut și mediu sau împrumuta până la o treime din fonduri în cadrul fiecăruia dintre cele trei planuri de risc.

Fondul își constituie tot capitalul drept garanție. Astfel, nu este nevoie ca Quanloop să ofere o garanție de buy-back. Activele fondului, precum și creditele finanțate și alte investiții și drepturi deținute de Quanloop, garantează banii împrumutați de investitori către Quanloop . În caz de neplată a creditul, acesta este acoperit automat cu fonduri Quanloop, apoi recuperate de la partener. Cel mai mare dezavantaj potențial al unui p2p tipic este situația în care un inițiator de împrumut intră în faliment. Totuși, acest lucru nu va afecta investitorii Quanloop, deoarece aceștia împrumută direct debitorului, Quanloop, care le datorează bani. Colaborarea cu companii financiare profesionale și capacitatea de a acoperi datoria cu garanții suplimentare face ca modelul de afaceri Quanloop să fie destul de stabil în raport cu dezavantajele.

Platforma este potrivită în principal pentru acei investitori care caută flexibilitate și solicită multă lichiditate din investițiile lor. Quanloop are o rezervă de subscriere, adică numerar pur plătit direct în contul bancar al clienților pentru a acoperi 10% din fiecare credit prin punere în comun de la investitori. Cu alte cuvinte, Quanloop adaugă un strat suplimentar de securitate fără a reduce LTV-ul inițial. Asta face ca fiecare credit cu valoarea LTV 55% de 45%.

În fiecare zi, creditele pe termen lung sunt finanțate și refinanțate prin punere în comun de bani de la investitori. Investitorilor li se oferă posibilitatea de a-și retrage banii în ziua următoare; prin urmare, ieșire și finalizare a investiției de o zi. Dar dacă nu, banii lor sunt rambursați în soldul lor Quanloop și reinvestiți la miezul nopții următoare. Deținerea unui sold de 1000 de euro permite unui investitor să participe de 1000 de ori la diferitele puneri în comun de credite, astfel încât să încheie 1000 de contracte de împrumut. Este cel mai lichid model care există astăzi pe piața financiară alternativă – investitorul poate ieși cu orice sumă în orice zi, diversificând propriul portofoliu în cel mai simplu și sigur mod.

Transparența este cheia care se aplică oricărei companii din lumea finanțelor. Indiferent că este vorba despre o societate publică sau una în devenire. Investitorii pot vizualiza soldul fondului și îl pot compara cu cererea de capital nou a fondului Quanloop. Cu cât cererea este mai mare, cu atât mai puține fonduri are Quanloop pentru a finanța creditele partenerilor. Pe cealaltă parte, cu cât cererea este mai mică, cu atât este mai competitiv pentru investitori, deoarece fondul va accepta banii oferiți la o RPA mai ieftină în detrimentul celorlalți.

Quanloop câștigă din diferența dintre cumpărarea banilor de la investitori și revânzarea lor către partenerii săi. Diferența variază de la o zi la alta, iar fondul urmărește 4% diferență, după cum propune conducerea fondului.

Capitalul fondului și toate tranzacțiile sunt în moneda euro. Fondul nu prezintă niciun risc valutar și acceptă suplimentarea numai în moneda EUR. Deși nu există niciun cost asociat cu investiția în Quanloop în sine, investitorii ar trebui să țină cont de faptul că impozitul nu va fi dedus și că ar trebui să fie plătit de aceștia la primire.

RPA propuse de băncile tradiționale sunt aproape  zero, în timp ce rata anuală a inflației în UE este de aproximativ 0,6%. Ceea ce inseamnă că valoarea banilor plasați într-o bancă obișnuită se va diminua în timp în masă. În loc să privești cum puterea ta de cumpărare scade, ia în considerare să îți investești banii în Quanloop. Acesta asigură profituri de până la 15% peste nivelul inflației. Recuperarea inflației este automată și rambursată o dată pe lună în contul bancar al investitorului în numerar. Informațiile despre pierderea ta din inflație sunt preluate de la Eurostat. Dacă țara ta se descurcă mai bine decât țara medie a zonei euro sau moneda ta principală nu este euro, vei recupera rata medie a zonei euro.

Lista partenerilor Quanloop este în creștere. A început cu instituții financiare private scandinave și baltice, fondul s-a dezvoltat în Spania și Franța. Quanloop este deschis și caută parteneriate în România, Ungaria și Grecia. Fondul își crește în mod regulat rețeaua de parteneri pentru a-și diversifica capitalul.

Site-ul web al fondului Quanloop este destul de simplu și ușor de utilizat, la fel ca și aplicația lor mobilă pentru iOS. Quanloop vorbește trei limbi: engleză, spaniolă și română. Fondul nu traduce doar mediul său, ci oferă asistență în limba locală.

Interfața este foarte intuitivă și ușor de utilizat. Investitorului i se oferă o opțiune de înscriere prin adresa de e-mail sau folosind un cont de rețea de socializare. Verificarea unui utilizator nou este într-adevăr simplă. Adăugarea câtorva date personale și încărcarea documentului de identitate este suficientă pentru a începe imediat. Software-ul Quanloop face o verificare de fond a informațiilor dvs. Dacă totul este în regulă, acesta va precalifica noul investitor, care va putea începe să investească. Echipa de conformitate Quanloop efectuează verificări suplimentare și, dacă sunt necesare informații suplimentare, contactează direct investitorul.

Împrumutul către Quanloop este automat. Odată ce un investitor se înscrie și devine pre-calificat, singurele două lucruri pe care trebuie să le facă sunt: crearea portofoliului lor și suplimentarea soldului.

Configurarea portofoliului se bazează pe modelul simplu de diversificare. Nimeni nu poate investi numai în active cu risc prea mare, la fel cum nu se pot investi mai mult de jumătate din bani în active cu risc mediu. Astfel, un investitor poate fie să împrumute toți banii către Quanloop garantați numai de datorii cu risc scăzut la LTV de până la 55%. Sau își poate împărți capitalul între datorii cu risc redus și cu risc mediu în cel mai bun caz în jumătate. Și, Quanloop se poate împrumuta și de la un investitor, oferind datorii cu trei niveluri diferite de risc, permițând astfel investitorului să-și echilibreze capitalul până la o treime pentru fiecare nivel de risc.

Quanloop este cea mai simplă soluție pentru a începe să investești pasiv. Alege-ți doar pofta de risc/profit și urmărește cum se înmulțesc banii tăi. În același timp, Quanloop combină automat fonduri și oferă credit partenerilor săi.

Fondul de investiții este deschis atât investitorilor persoane fizice, cât și celor juridice. Dacă dorești să investești prin intermediul companiei tale, poți face acest lucru cu ușurință. Pentru a începe să investești, nu ai nevoie decât de 1€. Deși pentru a profita din plin, este necesară o sumă mai semnificativă – ceea ce permite semnarea mai multor contracte de împrumut de 1 euro în fiecare zi.

Conform statisticilor interne ale Quanloop, cea mai populară alegere a RPA până în prezent este 8,9% la planul de risc scăzut, 9% la planul de risc mediu și 13% la planul de risc ridicat, împărțită în mod egal între cele trei planuri.

Plățile dobânzilor pentru luna precedentă vor fi transferate în data de 15 a lunii următoare în contul bancar pe care investitorul l-a folosit cel mai recent pentru a-și suplimenta fondurile. Modelul de dobândă compusă există de asemenea. Investitorii pot schimba între modurile de câștig și economisire pe site-ul web, solicitând astfel profitul și cashback-ul în contul lor bancar sau înapoi în soldul Quanloop.

Fondul oferă asistență în trei limbi. Opțiunea preferabilă este contactarea Quanloop prin e-mail. De asemenea, aceștia sunt destul de prompți în răspuns și asistență pentru investitori prin Facebook Messenger. Feedback-ul și solicitarea de noi funcții și opțiuni sunt întotdeauna luate în considerare și adăugate rapid pentru dezvoltare înspre cea mai bună utilizare a platformei.

Ideea Quanloop aparține managerului fondului eston Valentin Ivanov, care este responsabil de strategia fondurilor de investiții, parteneriat și activități zilnice.

Chiar dacă știi ce faci, diversificarea are sensul ei. Modelul automat de împrumut în cicluri de investiții Quanloop poate oferi un randament ridicat și la un nivel de risc rezonabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *