Prima pagină » Cancan » Puya are casă din chirpici, într-un sat aproape pustiu. Cum arată locuința

Puya are casă din chirpici, într-un sat aproape pustiu. Cum arată locuința

04 iun. 2021, 11:31,
BZI.ro, în Cancan

Celebrul Puya a plecat pentru o vreme din cartierul Sălăjan şi și-a cumpărat o casă din chirpici pentru a scăpa de aglomerația capitalei. După ce anul trecut, în pandemie, acesta a locuit o perioadă într-o vilă cu piscină de la Cernica, artistul a renunțat la acest moft. Acum, viața lui se împarte între apartamentul din Sălăjan și casa din lut de la țară, la care încă mai lucrează.

Pentru o perioadă, Puya a părăsit cartierul în care a crescut, Sălăjan, și s-a mutat într-o vilă cu piscină, la marginea Bucureștiului. Însă nu a rezistat prea mult, iar apoi și-a cumpărat o casă la țară. Acum, artistul se împarte între apartamentul din Sălăjan și refugiul de la țară, un proiect pe care l-a numit „Casa Puymici”.

Puya și-a cumpărat casă din chirpici

La un moment dat, Puya a plecat din cartierul despre care a scris atâtea cântece. Acesta a avut o casă cu piscină și foișor, în Panteliom, dar nici aceasta nu a mai fost suficientă pentru el. Anul trecut, în pandemnie, acesta a locuit într-o vilă la Cernica. Și totuși, în cele din urmă, Puya și-a cumpărat o casă la țară, departe de agitația orașului.

„Nevasta mea e din Deva şi nu înţelege de ce ţin neapărat să stau în acelaşi cartier. De ce? Eu zic, mai în glumă, mai în serios, că sunt la mine în sat. Am avut o casă la Cernica, am fost cel mai bogat de la ţară, ca să zic aşa, în aşa numitele zone rezidenţiale. Când m-am întors în cartier, am pupat şi bordurile. Şi ce crezi? Sălăjanul are gazon mai tare ca orice curte de vilă, gratis!!! Vin unii, îl tund, îl udă, îl replantează. Ce rost are să te chinui?”, spunea Puya la un moment dat.

Fac naveta între Sălăjan și casa de la țară

Puya și familia lui, adică soţia Melinda şi cele trei fiice, locuiesc acum tot în Sălăjan, dar au şi această casă la ţară. Reamintim că la un moment dat, artistul a fost deranjat destul de tare după ce o femeie i-a amenințat fiica cea mare. Însă totul s-a rezolvat într-un mod cât se poate de pașnic…

„Casa este din lut şi aşa o să rămână. Vreau să le arăt orăşenilor şi ţăranilor veniţi pe la oraş că nu tot ce este vechi este şi prost şi ce e nou e bun. Cu tot respectul pentru Buhnici, casele noastre astea tradiţionale, un pic aranjate, te ţin 100 de ani şi costă foarte puţin în comparaţie cu noutăţile în materie de construcţii. Vreau să demonstrez că nu e musai să te bagi dator 30 de ani ca să-ţi iei 40 mp în Bucureşti. Poţi să stai liniştit la ţară într-o casă de maxim 25.000 de euro, cu cât spaţiu vrei. Am făcut-o din mândrie naţională, dacă vrei”, a mai spus Puya.

Ce spune Puya despre casa bătrânească

Deși s-a întors în Sălăjan, la bloc, Puya și cumpărat acest loc de refugiu, pentru el și familia lui, la țară şi a început și o serie de vloguri pe YouTube. Proiectul „Casa Puymici” este cel care îi ocupă o parte din timp și artistul îl explică pas cu pas pe YouTube.

„Sincer, Casa Puymici nu e un proiect, nu e un vlog. E,mai degrabă o chestie făcută așa în pur stil sălăjenist. Am făcut-o de-al dracu, na! M-am săturat de lozinca asta cu să ne luăm țara înapoi. Am făcut ceva bănuți, am țară de vânzare. E, uite că o iau înapoi! Sunt banii mei băgați acolo. Eu muncesc la recondiționare (mă mai ajută și soacră-mea) și eu vreau să îmi duc copiii la țară. Să vadă și ei cum e, că nimeni nu mai are rude la țară”, a mai povestit Puya despre respectiva casă din chirpici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *