Puțini știau asta! Fructul pe care e recomandat să îl mănânci cu tot cu semințe şi coajă

Puțini știau asta! Fructul pe care e recomandat să îl mănânci cu tot cu semințe şi coajă

16 mai 2024, 17:20,
BZI.ro, în Sanatate

Există un fruct pe care e recomandat să îl mănânci cu tot cu semințe. Specialiștii spun că şi cojile au beneficii uimitoare pentru sănătate. Semințele și sucul de rodie sunt cunoscute pentru varietatea lor de beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea tensiunii arteriale și a glicemiei și menținerea sub control a nivelului de colesterol. Dar știați că şi cojile de rodie sunt o sursă puternică de antioxidanți?

Oamenii ajung să arunce cojile fără să stea pe gânduri, crezând că sunt necomestibile. Cu toate acestea, ele au fost utilizate pe scară largă pentru nenumărate beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Beneficiile consumului de rodie

Cojile de rodie, ca și fructul în sine, oferă o varietate de compuși benefici care pot avea efecte pozitive asupra sănătății.

Iată câteva dintre beneficiile potențiale ale cojilor de rodie:

1. Proprietăți antioxidante

Stresul oxidativ din organism este întotdeauna dăunător. Poaate da naștere la afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi cancerul. Cojile de rodie sunt bogate în antioxidanți.

2. Efecte antiinflamatorii

Antioxidanții disponibili în cojile de rodie ar putea contribui la efectele antiinflamatorii, ajutând la afecțiunile asociate cu inflamația cronică.

3. Sănătatea cardiovasculară

Cojile de rodie ar putea avea un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare. Acestea ar putea contribui la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea sănătății inimii.

4. Sănătatea pielii

Antioxidanții din cojile de rodie ar putea contribui la sănătatea pielii prin protejarea împotriva daunelor cauzate de razele ultraviolete (UV) și prin promovarea producției de colagen.

5. Sănătatea digestivă

Cojile de rodie conțin fibre dietetice, care sunt benefice pentru digestie. Fibrele ajută la reglarea mișcărilor intestinale și sprijină un microbiom intestinal sănătos.

Cum se utilizează cojile de rodie

Cojile de rodie pot fi folosite într-o varietate de moduri pentru a profita la maximum de beneficiile lor.

Iată un mod simplu de a face acasă propria pulbere din coji de rodie!

1. După ce ați folosit fructele, separați cojile de fructe.

2. Păstrați cojile lângă o fereastră care primește lumina directă a soarelui timp de cel puțin 2-3 zile sau până când acestea se usucă complet.

3. Adăugați cojile uscate într-un blender sau într-un robot de bucătărie și măcinați-le până când se transformă într-o pulbere fină.

4. Păstrați pulberea la temperatura camerei într-un recipient etanș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *