Prima pagină » Local » Puțin peste 300 de doze de vaccin Covid-19 au fost administrate în doar două zile la Iași, după ce mai multe centre au fost închise
Puțin peste 300 de doze de vaccin Covid-19 au fost administrate în doar două zile la Iași, după ce mai multe centre au fost închise

Puțin peste 300 de doze de vaccin Covid-19 au fost administrate în doar două zile la Iași, după ce mai multe centre au fost închise

07 mart. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

În perioada 4-5 martie 2022, în județul Iași au fost administrate puțin peste 300 de doze de vaccin împotriva Covid-19. Rata de imunizare a scăzut de mai bine de o lună, iar mai multe centre de imunizare au fost închise. Până în prezent, aproximativ 30 la sută din populația Iașului a fost imunizată

Rata de imunizare împotriva Covid-19 a început să scadă vizibil de mai bine de o lună în județul Iași. Dovadă stau și raportările Direcției de Sănătate Publică Iași din perioada 4-5 martie 2022, când au fost imunizate puțin peste 300 de persoane, în cele 19 centre de imunizare care au mai rămas deschise în Iași.

”Pe data de 4 martie 2022 au fost vaccinate 204 persoane. Menționăm că 33 de persoane au primit doza I și 65 de persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 115 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, au fost administrate 18 doze. Sâmbătă, 5 martie 2022, au fost vaccinate 125 de persoane, dintre acestea 27 au primit doza I și 44 de persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 65 persoane, iar cu vaccinului Johnson & Johnson, 11 persoane. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare”, au declarat reprezentații DSP Iași.

Aproximativ 30 la sută din populația județului Iași este imunizată Covid-19

Aproximativ 30 la sută din populația Iașului este imunizată împotriva Covid-19. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la Iași au fost administrate aproximativ 700 de mii de doze de vaccin. Din numărul de 921.732 de locuitori ai Iașului, care reprezintă populația eligibilă pentru vaccinare, aproximativ 30 la sută sunt imunizați împotriva Covid-19. Din luna decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, în județul Iași s-au vaccinat cu două doze 157.217 persoane, iar cu schema completă de vaccinare, respectiv trei doze, 95.514 persoane.

În comunele Scânteia și Lungani din Iași sunt înregistrate cele mai mici rate de imunizare împotriva Covid-19, încă de la începutul campaniei de vaccinare. Aceste două localități sunt la coada clasamentului, cu o rată de vaccinare de 9,97 la sută în Scânteia și 9,82 la sută în Lungani. Doar 9,82 la sută din populația comunei Lungani este imunizată împotriva Covid-19.

Tot mai puține doze de vaccin Covid-19 administrate la Iași, după ce mai multe centre au fost închise

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași (DSP) au luat decizia de a suspenda activitatea în mai multe centre de imunizare din Iași, acolo unde adresabilitatea era una foarte mică. Astfel, în prezent, în județul Iași mai funcționează doar 19 centre de vaccinare, cu un program de 4 ore. Lista centrelor din municipiul Iași este următoarea, Complex studențesc ”Tudor Vladimirescu”, Policlinica ”Regina Maria”, SC Medlife SA, Centrul ”Palas”, Casa de Cultură a Studenților, Cinematograful ”Victoria”, Sala Sport din Liceul Teoretic ”Waldorf”, Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Iacob Czihac”, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Elena Doamna”, Spitalul ”Elytis”, Sala Sport Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” și Centrul ”Carrefour-Era”.

Alte trei centre au rămas deschise la Primăria Pașcani, Clădire Cabinete Medicale Tomești și Casa de Cultură Târgu-Frumos. În cele 19 centre deschise, în doar două zile au fost administrate peste 300 de doze de vaccin împotriva Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`