Prima pagină » Razboi în Ucraina » Putin nu știe cum să mai suplinească lipsa de soldați. Cum îi șantajează pe cetățeni să devină mercenari

Putin nu știe cum să mai suplinească lipsa de soldați. Cum îi șantajează pe cetățeni să devină mercenari

21 mart. 2022, 23:30,
în Razboi în Ucraina

Armata rusă începe să rămână fără soldați, iar Vladimir Putin caută soluții pentru a continua atacul dasupra Ucrainei. Președintele rus a început să îi șantajeze pe cetățenii din Asia Centrală care locuiesc în Rusia ca să meargă la război.

Vladimir Putin nu se aștepta să piardă atât de mulți soldați în timpul invaziei din Ucraina. Liderul de la Kremlin era convins că va reuși să cucerească, în doar două-trei zile, capitala Kiev. Ca urmare, nu a luat în calcul că va trebui să își mărească armata. Surprins de situație, Putin a decis să trimită nu doar rușii la luptă.

Vor cetățenii din Asia Centrală să lupte pentru Putin?

Mai mulți etnici din Tadjikistan, Kârgâzstan, Kazahstan sau Uzbekistan sunt obligați să participe la război, potrivit activiștilor pentru drepturile imigranților. Președintele Rusiei a reușit să îi „motiveze” folosindu-se de faptul că aceștia au nevoie de cetățenie rusă.

Pentru a obține cetățenia rusă, oamenii care au venit din Asia Centrală au semnat un contract de mercenariat cu armata rusă.

Un avocat a drepturilor civile, Valentina Chupik a spus că există două modalități prin care oamenii sunt recrutați de către Vladimir Putin.

Putin îi recrutează pe imigranți

Aceasta a spus că zece cetățeni originari din Tadjikistan și Uzbekistan au spus că au primit apeluri de la persoane care pretindeau a fi e la firme de avocatură și le propuneau o modalitate prin care să obțină mai ușor cetățenia, aceasta fiind semnarea contractului cu armata.

„Firește, asta era o minciună completă, pentru că legea nu permite acest lucru”. Le-am spus acestor tipi că cei care i-au apelat sunt escroci”, a spus Valentina Chupik.

A doua modalitate de abordare a fost instalarea unor corturi ale armatei ruse în mai multe stații de metrou, încercând să recruteze navetiștii cu mesajul: „Armata de Voluntari a Republicii Populare Donețk”.

„Cred că guvernul rus folosește muncitorii migranți drept carne de tun în războiul din Ucraina. Acești migranți sunt probabil înscriși în luptă din partea Ministerul Apărării ori integrați în companii militare private”, a afirmat Chupik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`