Prima pagină » Local » Puşcăriaşul Relu Fenechiu a plătit doar 900 de euro din prejudiciul de 2 milioane euro. Statul român a fost ţepuit a doua oară
Puşcăriaşul Relu Fenechiu a plătit doar 900 de euro din prejudiciul de 2 milioane euro. Statul român a fost ţepuit a doua oară

Puşcăriaşul Relu Fenechiu a plătit doar 900 de euro din prejudiciul de 2 milioane euro. Statul român a fost ţepuit a doua oară

23 mart. 2021, 15:51,
BZI.ro, în Local

După 7 ani de la prima condamnare și după 4 ani de la eliberarea din penitenciar, fostul ministru PNL al Transporturilor, Relu Fenechiu, a plătit doar 900 de euro (4500 de lei) din totalul de aproape 2 milioane de euro (9.747.161 de lei), prejudiciul din două dosare în care a fost condamnat definitiv, ”Transformatorul” și ”Siveco”.

Conform BZI.ro care a publicat şi în trecut, statul roman nu reuşeşte s a recupereze prejudiciului din cele două dosare penale din cauza proceselor intentate de familia Fenechiu.

Amintim că în urmă cu un an magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au luat o primă decizie în dosarul de partaj de bunuri comune dintre fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu și soția lui, Mariana. Procesul durează de aproximativ patru ani. Între timp, statul nu a reușit să recupereze prejudiciile constatate în două dosare penale în care fostul lider liberal a fost condamnat.

Procesul dintre fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, și soția lui, Mariana, s-a încheiat la prima instanță. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus împărțirea averii familiei Fenechiu.

„Gaură” de milioane

Magistrații au constatat că prejudiciul din dosarul „Transformatorul” se ridică la peste 5,5 milioane de lei și ar trebui recuperat în numele Servicii Energetice Moldova, prin intermediul lichidatorului judiciar. Mai mult, cuantumul despăgubirilor din dosarul „Siveco” a fost calculat de către anchetatori la suma de 4.075.080 de lei.
Fostul lider liberal a fost condamnat în cele două dosare penale, el executând o parte din pedeapsa primită și, ulterior, fiind liberat din penitenciar. Pe lângă condamnarea primită, instanța l-a obligat pe fostul liberal la plata unor despăgubiri.

Dar Relu Fenechiu a deschis, la rândul său, în ultimii ani mai multe procese la Judecătoria Iași, prin care încearcă stoparea executărilor silite începute împotriva sa. Astfel, Fenechiu a dat în judecată ANAF și le-a cerut magistraților să admită contestația la executare, a tuturor actelor de executare, dar și a procesului-verbal de sechestru pentru bunurile mobile de pe data de 12 iulie 2017.
În plus, Fenechiu a dat în judecată și Servicii Energetice Moldova SA, prin lichidatorul judiciar Sierra Quadrant SPRL Bacău. În acest dosar, Fenechiu le cerea magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să admită contestația formulată împotriva publicației de vânzare și a formelor de executare silită inițiate cu privire la casa de pe Aleea Teilor, din Bucium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *