Prima pagină » Actualitate » Purtătorul de cuvânt al MAE Rusia ironizează plafonarea veniturilor firmelor din energie: Să vină Lenin
Purtătorul de cuvânt al MAE Rusia ironizează plafonarea veniturilor firmelor din energie: Să vină Lenin

Purtătorul de cuvânt al MAE Rusia ironizează plafonarea veniturilor firmelor din energie: Să vină Lenin

14 sept. 2022, 13:38,
în Actualitate

Maria Zaharova, de la MAE Rusia ironizează planul Uniunii Europene de plafonare a veniturilor firmelor din energie. Aceasta consideră că ideea este una comunistă demnă de fostul lider sovietic, Lenin.

Asta în condiţiile în care la nivel de UE, România a votat împotriva plafonării prețului la gaze naturale importate din Rusia. Sunt mai multe țări care doresc ca plafonarea să fie făcută pentru toate sursele de gaze naturale care intră în Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvânt al MAE Rusia ironizează plafonarea prețului la gaze naturale

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova a primit cu ironie cererea de plafonarea a prețului la gaze naturale făcută de Uniunea Europeană spunând că măsura este una cu siguranță comunistă. Aceasta a punctat faptul că socialiștii sau comuniștii sunt în picioare și aplaudă o asemenea măsură

„«Comisia Europeană recomandă ca țările UE să retragă profiturile excedentare ale companiilor energetice de pe urma prețurilor ridicate ale energiei, canalizându-le pentru a sprijini cetățenii și companiile consumatoare, și să reducă consumul de energie cu 5% în această iarnă.»  Comuniștii și socialiștii ovaționează în picioare. Aceasta nu mai este o agendă „verde”, ci una roșie. Rămâne ca proletarii din toate țările să se unească și Lenin poate fi trezit”, scrie Zaharova pe canalul său de Telegram.

Recent, Vladimir Putin a oferit amenințări către Uniunea Europeană spunând că o eventuare plafonare a prețului la gaze naturale ar însemna automat o retragere a Rusiei de pe piața din Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *