Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Purificatorul de aer este eficient împotriva coronavirusului?
Purificatorul de aer este eficient împotriva coronavirusului?

Purificatorul de aer este eficient împotriva coronavirusului?

12 nov. 2020, 15:31,
BZI.ro, în Sanatate

Purificatorul de aer este eficient împotriva coronavirusului? Un liceu francez experimentează acest dispozitiv pentru a curăța salile de clasa. Dar ar trebui să investiți într-un purificator de aer de interior?

De la începerea epidemiei de coronavirus, în martie, au aparut din ce în ce mai multe sfaturi cu privire la adoptarea unor bune practici de igienă acasă, pentru a limita riscul de contaminare a locuintei. Curățarea frecventă, dezinfectarea scrupuloasă a zonelor de trecere și a obiectelor atinse în mod regulat, cum ar fi mânerele ușilor, ventilarea zonelor închise cel puțin cincisprezece minute de trei ori pe zi. Aceste gesturi de barieră oferă o protecție excelentă.

Se pune acum întrebarea cu privire la utilitatea purificatoarelor de aer. Un liceu din Rhône, Franta, experimentează în prezent acest obiect, urmând exemplul Hamburgului, care testează eficacitatea acestor sisteme împotriva circulației virusului. Obiectivul? Curățarea calității aerului prin reducerea drastică a concentrației de particule fine.

Dar virusii? Președintele regiunii Auvergne-Rhône-Alpes (cea mai afectată în prezent de Covid-19 din Franta), Laurent Wauquiez, crede în ea.

„În timp ce Germania a luat în considerare subiectul purificării aerului ca mijloc de combatere a răspândirii Covid-19, Franța rămâne cu mult în urmă cu privire la acest subiect”, a explicat acesta, potrivit Femme Actuelle. O viziune împărtășită de Dr. Joseph Allen, profesor asistent de științe în evaluarea expunerii și director al programului Healthy Buildings de la Universitatea Harvard, care crede că am putea folosi un purificator de aer în interiorul locuintei în plus față de o ventilație corecta, pentru a lupta împotriva Covid-19. Pentru a putea elimina aproape toate particulele fine dintr-o încăpere mare, aceste purificatoare trebuie să fie echipate cu un filtru de particule de înaltă eficiență.

Purificatorul de aer este eficient împotriva coronavirusului?

Aceste produse sunt disponibile pentru publicul larg. Numiți și ionizatori, acestia promit să evacueze fumul de țigară, să elimine prezența substanțelor chimice (inclusiv faimoasele formaldehide) și polenului. Dar, conform asociatiei franceze UFC-Que-Choisir, performanța lor ar fi mixtă. Asociația consumatorilor le consideră eficiente în principal pentru persoanele sensibile la polen, deoarece curățarea aerului din interior face posibilă combaterea mai bună a alergiilor. Și avertizează împotriva promisiunilor producătorilor cu privire la suprafața tratată, adesea mult mai mică decât cea anunțată.

Ultima mare problemă: purificatoarele de aer sunt produse scumpe. Și pentru a-și menține eficacitatea, filtrele trebuie schimbate în mod regulat, un cost suplimentar semnificativ.

Indiferent dacă intenționați să investiți sau nu, amintiți-vă cuvântul cheie, indiferent de vremea zilei: aerisiți-vă interiorul cât mai mult posibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *