Prima pagină » Sanatate » Pungi sub ochi: De ce apar și cum poți scăpa de ele

Pungi sub ochi: De ce apar și cum poți scăpa de ele

24 iun. 2021, 11:46,
BZI.ro, în Sanatate

Pungile de sub ochi sunt niște umflături ușoare și inestetice care fac ochii să pară obosiți. Pungile de sub ochi au aspect de piele lăsată și pot fi însoțite de cearcăne.

Pungile sub ochi nu sunt o afecțiune medicală apar din cauza slăbirii mușchilor de la acest nivel și acumulării de fluid sau grăsimi sub pleoapa inferioară. Acestea apar odată cu înaintarea în vârstă, îmbătrânirea presupunând o serie de procese genetice care determină modificarea țesuturilor.

Pungile sub ochi reprezintă o problemă estetică, persoanele care vor să scape de această problemă pot apela la diverse remedii de ameliorare sau proceduri estetice.

Cauzele apariției pungilor sub ochi

Pungile de sub ochi sunt cauzate, în principal, de scăderea tonusului pielii odată cu înaintarea în vârstă și coborârea țesuturilor. Astfel, depozitele de grăsime migrează spre pleoapa inferioară, ceea ce duce la apariția aspectului de pungă sub ochi.

Alte cauze posibile ale apariției pungilor sub ochi pot fi factorii genetici. Astfel, dacă și alți membri ai familiei s-au confruntat cu această problem, este posibil să fie o cauză genetică.

Apariția pungilor sub ochi poate fi cauzată și de alergiile. Alergenii provoacă reacții de apărare ale sistemului imun. Astfel, pungile sub ochi pot apărea din cazua inflamării țesutului de sub ochi.

O dietă bogată în sodiu poate fi o altă cauză pentru apariția pungilor sub ochi. Sodiul atrage și reține apa în celule. Principala sursă de sodiu din dieta fiecăruia este sarea. Tocmai de aceea trebuie avut grijă la consumul de sare deoarece acestea este corelat cu un consum ridicat de apă și cu retenția de lichide. Retenția de apă poate duce la apariția de edeme în diferite zone ale corpului, chiar și sub ochi.

O altă cauză, mai rar întâlnită, o reprezintă anumite afecțiuni medicale sau unele boli, precum afecțiunile glandei tiroide, care pot duce la edematierea țesuturilor de sub ochi.

Remedii naturale pentru pungi sub ochi

Pentru a scăpa de pungile de sub ochi nu există un tratament anume. Tocmai de aceea se recoamndă anumite remedii care te pot ajuta la estomparea pungilor de sub ochi. Astfel, odihna are un rol foarte important. Un număr suficient de ore de somn fac ca ochii să fie odihniți, să arată mult mai sănătoși, fără cearcăne și fără pungi sub ochi. În plus, somnul este important și pentru sănătatea inimii și a sistemului imunitar.

Pentru somn este indicat să alegi o poziție cât mai confortabilă. Nu este recomandat să dormi pe burta deoarece se poate acumula mai mult sânge și lichid la nivelul feței, iar acest lucru poate duce la apariția pungilor de sub ochi. Este recomandat să dormi pe spate, cu capul ușor ridicat pe pernă.

Renunță la vicii pentru a scăpa de pungile de sub ochi

În plus, pentru a scăpa de pungile de sub ochi ar trebui să bei mai puțină cafea. Consumul în exces poate duce la deshidratarea pielii, iar pungile de sub ochi devin mult mai vizibile.

Un alt viciu la care ar fi bine să renunți pentru a scăpa de pungile de sub ochi este consumul de alcool. Vinul și berea deshidratează pielea și corpul. În plus, consumul de alcool poate afecta și calitatea somnului.

De asemenea, tutunul afectează pielea, dar și sănătatea tuturor organelor corpului. Persoanele fumătoare sunt mai predispuse la îmbătrânirea prematură și la apariția ridurilor faciale și a pungilor de sub ochi. Zona de sub ochi este mult mai ridată și pungile de sub ochi ies mai mult în evidență în cazul fumătorilor.

Un remediu pentru pungile de sub ochi și cearcăne este să apelezi la niște cuburi de gheață, pe care să le pui sub ochi. Răcirea din zona ochilor calmează pielea și reduce aspectul umflat al pungilor. Poți încerca și felii de castravete rece, dar și pungi de ceai rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *