Prima pagină » Sanatate » Educatie intima » Punctul G la bărbați: secretele orgasmului prostatic
Punctul G la bărbați: secretele orgasmului prostatic

Punctul G la bărbați: secretele orgasmului prostatic

11 oct. 2020, 15:35,
în Sanatate

Punctul G al lui Grafenberg, numele ginecologului german care a descris această zonă erogenă la femei, există și la bărbați. Dar se numește punctul P al prostatei, deoarece reprezinta stimularea prostatei, situată sub vezică și traversată de uretra, care promovează excitația sexuală și chiar un orgasm foarte puternic. Prostata are un rol preponderent în sexualitatea barbatului, deoarece este cea care produce sperma și participă la ejaculare (după umplerea conductelor ejaculatoare, se contractă, și secrețiile prostatice se amestecă cu lichidul seminal, sperma accesează apoi uretra peniană grație impulsului de la prostată).

De ce acest punct G sau P este erogen?

Zona care înconjoară prostata este foarte inervată, motiv pentru care un masaj sau sodomie de prostată poate oferi o plăcere foarte puternică. Spre deosebire de orgasmul penian, îndreptat spre exterior, orgasmul prostatic este profund, intern. În plăcerea masculină, toți mușchii planseului pelvian joacă un rol major, mai ales mușchii elevatorului ani, determinând astfel organele îndepărtate, inclusiv prostata, să vibreze întregul perineu care este folosit în timpul actului sexual. Plăcerea prostatică apare adesea fără ejaculare.

Cum să ajungi la punctul G al bărbatului

Se află în interiorul rectului, în apropierea uretrei și a prostatei. Masajul prostatei se poate face în două moduri:

– prin perineu, apăsând suficient de tare în zona dintre anus și testicule

– sau direct prin rect

Poziția câinelui, genunchii aduși spre tine sau poziția din spate, fesele ridicate pe o pernă, genunchii îndoiți sau aduși înapoi către tine, facilitează în general accesul în această zonă erogenă.

Evitarea infecțiilor: riscuri și precauții

Stimularea punctului G (sau P) masculin necesită unele precauții. Această zonă sensibilă trebuie masată ușor pentru a evita orice risc de infecție sau rupere. Dacă utilizați o jucărie sexuală anală, vă recomandăm să vă echipați cu un lubrifiant pe bază de apă, care va permite o inserare mai ușoară. Mușchii sfincterului se vor înmuia sub efectul lubrifierii. De asemenea, nu uitați să vă tăiați unghiile și să le curățați bine. Evitați jucăriile vibratoare obraznice în această zonă sau folosiți-le ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *