Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Puncte negre: 4 măști cu bicarbonat de sodiu
Puncte negre: 4 măști cu bicarbonat de sodiu

Puncte negre: 4 măști cu bicarbonat de sodiu

02 mart. 2021, 07:40,
în Sanatate

Bicarbonatul de sodiu este un mare ajutor în exfolierea pielii și înlăturarea punctelor negre.

Pe lângă exfolierea pielii și îndepărtarea punctelor negre, bicarbonatul de sodiu ajută și la neutralizarea nivelului de pH al machiajului și al altor produse. Când pH-ul se schimbă, pot apărea bacterii, grăsimi și puncte negre.

Efectul de spumare al bicarbonatului de sodiu curăță delicat pielea, eliminând literalmente murdăria din pori. Prin urmare, este ingredientul natural indicat dacă aveți porii blocați, deoarece acestia sunt umpluti cu toxine.

Bicarbonat de sodiu și apă

Această primă mască împotriva punctelor negre este cea mai simplă dintre cele patru măști. Aplicați această mască în fiecare seară, după demachiere.

Ingrediente

1 linguriță de bicarbonat de sodiu (15 g)
2 linguri de apă (30 ml)

Îndepărtați-vă machiajul și spălați-vă fața cu apă călduță pentru a vă deschide porii. Combinați bicarbonatul de sodiu și apa până când se formează o pastă. Aplicați pasta pe zona T și lăsați-o să stea timp de cinci minute. Masați timp de două minute, apoi clătiți cu apă rece.

Suc de lămâie și zahăr brun

Zaharul ajuta la curatarea pielii si o calmeaza fara a o irita. Lămâia are un efect astringent și antibacterian care reduce infecțiile.

Ingrediente

2 linguri de bicarbonat de sodiu (30 g)
2 linguri de zahăr brun (30 g)
½ cană de suc de lămâie (125 ml)

Combinați bicarbonatul de sodiu, zahărul granulat și sucul de lămâie. Aplicați această mască pe fața curată. Masați ușor cu vârful degetelor, acordând o atenție deosebită nasului și bărbiei. Lăsați masca pe fata 15 minute, apoi clătiți cu multă apă.

Bicarbonat de sodiu și apă de rozmarin

Apa de rozmarin înmoaie și hidratează pielea în timp ce închide porii. Prin urmare, este un tratament eficient: cu cât porii sunt mai mici, cu atât sunt mai puține toxine. În plus, apa de rozmarin combate inflamațiile și curăță delicat, fiind ideală pentru pielea delicată.

Ingrediente

2 linguri de apă călduță de rozmarin (30 ml)
2 linguri de bicarbonat de sodiu (30 g)

Spălați-vă fața cu gelul obișnuit sau cu apă și săpun. Combinați apa de rozmarin și bicarbonatul de sodiu. Aplicați pasta rezultată pe zona în care sunt punctele negre. Lăsați să stea timp de 15 minute. Se clătește cu apă călduță, apoi se usucă cu un prosop de bumbac. Aplicați hidratantul obișnuit. Repetați operația de trei ori pe săptămână.

Bicarbonat de sodiu și lapte

Bicarbonatul de sodiu conține acizi care neutralizează alcalinitatea pielii. În plus, acidul lactic din lapte albeste și exfoliază pielea.

Ingrediente

1 lingură de bicarbonat de sodiu (15 g)
1 lingură de lapte integral (15 ml)

Combinați bicarbonatul de sodiu și laptele pentru a forma o pastă. Se aplică pe pielea curățată, apoi se lasă să acționeze un minut. Clătiți cu apă călduță. Aplicați această mască de trei ori pe săptămână.

Sfaturi pentru aplicarea acestor măști

Bicarbonatul de sodiu este un element foarte neutru. Cu toate acestea, există anumite situații care trebuie monitorizate și luate în considerare.

Evitați aplicarea acestor măști pe zonele pielii în care aveți iritații sau răni. Deși majoritatea ingredientelor nu cauzează probleme speciale, leziunile se pot agrava. Cea mai bună opțiune este să așteptați vindecarea leziunilor și dispariția iritației. Se lasă între două și cinci zile. Dacă observați că pielea nu se îmbunătățește, consultați dermatologul.

Nu abuzați de utilizarea măștilor. Aplicate prea des, aceste măști pot irita pielea. Chiar dacă problema este severă, alegeți una dintre opțiunile pe care vi le-am oferit și respectați termenele limită. De obicei, rezultatele încep să apară după a treia săptămână de utilizare.

Factorii de mediu și alte produse de înfrumusețare pot face pielea să reacționeze negativ la ingredientele care în mod normal nu vă provoacă probleme.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Ce sume vor pierde pensionarii începând din septembrie. Toate pensiile vor fi afectate
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Interviu din aeroport cu Isabel și Claudiu de la Insula Iubirii sezonul 9. Ce ziceau despre relația lor înainte de aventura vieții
Playtech.ro
Ce durere! Udrea, eliberată din închisoare, dar nu îşi poate vedea fetiţa. Adrian Alexandrov a luat decizia, unde este Eva Maria?
observatornews.ro
Soluţia împotriva evaziunii din TVA: Taxarea inversă. Iancu Guda: Alte ţări din UE o practică şi funcţionează
Playsport.ro
Ce avere mai are Elena Udrea și ce bunuri i-au fost puse sub sechestru. Dosarul „Gala Bute”, explicat pe…
Evz.ro
Tupeu de bugetar. Un polițist și-a dus nevasta la lucru cu girofar
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Simona Halep a încălcat regulile familiei și a trecut un prag interzis în cultura machedonilor
Playtech.ro
Brigitte Macron, divorţ de preşedintele Franţei, după întâlnirea cu Kate Middleton. Semnele care au prevăzut finalul
Dailybusiness.ro
Justin Timberlake a ajuns azi în România pentru concertul de la Electric Castle. Este însoțit de soția lui, Jessica Biel
RomaniaTV
EXCLUSIV Laurenţiu Reghecampf, o nouă tentativă eşuată de a lua barca de la Anamaria Prodan. SCANDAL uriaş, declaraţii incendiare
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Salarii tăiate, care este noua limită stabilită de Guvern pentru aceşti funcţionari
redactia.ro
Cine e Albert NBN, trapperul cu 6 clase care a înjurat România la Beach, Please. Concertul său a scandalizat întreaga țară
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 iulie 2025
17 iulie 2025