Prima pagină » Local » Pumni și pari împărțiți cu generozitate între două familii din Iași! Scandalul cât casa a izbucnit de la fierul vechi! Peste un deceniu de pușcărie, pentru doi ieșeni! (Exclusiv)
Pumni și pari împărțiți cu generozitate între două familii din Iași! Scandalul cât casa a izbucnit de la fierul vechi! Peste un deceniu de pușcărie, pentru doi ieșeni! (Exclusiv)

Pumni și pari împărțiți cu generozitate între două familii din Iași! Scandalul cât casa a izbucnit de la fierul vechi! Peste un deceniu de pușcărie, pentru doi ieșeni! (Exclusiv)

22 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Doi ieșeni au fost pedepsiți de către magistrați, după ce au fost acuzați că au vrut să facă moarte de om. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au condamnat pe Ovidiu și Constantin Abel Moldovanu la câte 6 ani de temniță, pentru tentativă de omor. Oamenii legii susțin că întreg scandalul a izbucnit între două familii, de la fierul vechi colectat

Zeci de pumni și pari au fost împărțiți cu generozitate între două familii din județul Iași! Scandalul a pornit de la colectarea fierului vechi! În urma incidentului, doi ieșeni au primit peste un deceniu de pușcărie! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au condamnat pe Ovidiu Moldovanu (53 de ani) și pe Constantin Abel Moldovanu (24 de ani) la câte 6 ani de temniță, pentru tentativă de omor.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de către partea civilă Florin R.B., sens în care îi obligă pe inculpații Ovidiu Moldovanu și Constantin Abel Moldovanu la plata, în solidar, către partea civilă Florin R.B. a sumei de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenții formulate de către partea civilă. Dispune restituirea către inculpații Ovidiu Moldovanu și Constantin Abel Moldovanu a următoarelor bunuri: pari descoperiți în prima și a doua cameră a locuinței lor, respectiv lângă locuință, o sabie, două topoare și două spray-uri iritante lacrimogene”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșenii Ovidiu și Constantin Abel Moldovanu, acuzați că au vrut să facă moarte de om

Procesul ieșenilor Ovidiu și Constantin Abel Moldovanu a început pe 27 noiembrie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor. Asta, după ce indivizii au fost reținuți și, mai apoi, arestați preventiv de pe 7 noiembrie 2019, până pe 16 decembrie 2020.

„Pe data de 29 octombrie 2019, pe fondul unor conflicte preexistente între două familii din comuna Voinești, în timp ce se afla în localitatea Tomești, în vecinătatea unui centru de colectare a fierului vechi, victima a fost acostată de inculpați, care i-au aplicat peste corp și cap, fiecare, multiple lovituri cu pumnii, picioarele și cu un par având o lungime de circa doi metri. Asta, în pofida intervenției verbale a unor martori oculari. De asemenea, pe durata agresiunilor, unul dintre inculpați a folosit și un spray iritant asupra persoanei vătămate”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Victima, dusă în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași

Autoritățile ieșene au fost anunțate despre producerea incidentului grav printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victima a beneficiat de primul ajutor, iar, mai apoi, a fost transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași. Acolo, medicii au concluzionat că viața acesteia a fost pusă în pericol de leziunile suferite.

Așadar, doctorii au constatat că victima a suferit un traumatism cu hematom epicranian frontal, echimoze, tumefacții, excoriații, o fractură deschisă complexă în treimea medie a cubitusului stâng, pentru care s-a intervenit chirurgical. Acum, urmează a se vedea dacă sentința emisă de Tribunalul Iași în cazul celor doi agresori va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași vor decide ce se va întâmpla în continuare cu Ovidiu și Constantin Abel Moldovanu, acuzați de tentativă de omor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *