Pulpele dezosate la cuptor este o mâncare festivă fabuloasă care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Felul de mâncare poate fi servit cu ușurință ca fel principal la masa de sărbătoare, precum și la o cină simplă în familie. Cel mai mare avantaj al felului de mâncare constă în faptul că acesta se pregătește rapid și ușor. De asemenea, pulpele se dovedesc a fi extrem de gustoase și aromate, sănătoase și ușor digerabile.
Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de coapse de pui dezosate în cantitate de 600 gr. Iar pentru a obține o carne suficient de moale și aromată folosește 100 ml de sos de soia și o linguriță de miere. Iar pentru o aromă de îți lasă gura apă folosește usturoi, piper negru măcinat și alte condimente după propriul gust.
Pulpe dezosate la cuptor. Timpul necesar pentru marinare
Pentru a găti felul de mâncare în cuptor avem nevoie de coapse de pui dezosate, sos de soia, miere, usturoi și piper negru. Întâi de toate spălați bine coapsele. Îndepărtați bucățile de os din ele, dacă doriți, tăiați excesul de grăsime. Carnea de pui pregătită se pune într-un castron adânc.
După care usturoiul se decojește și se dă pe răzătoare. Puteți să-l tocați și cu un cuțit, dar usturoiul ras va da mai multă savoare și aromă felului de mâncare. Turnați sosul de soia, adăugați mierea, usturoiul și condimentele.
Se amestecă bine și se lasă la marinat timp de 30-40 de minute. Dacă este posibil, lăsați la frigider peste noapte, acoperind carnea cu folie alimentară. Din moment ce timpul necesar pentru marinare s-a scurs așezați puiul într-o tavă de copt.
Ce poți să faci din coapse de pui. Cele mai populare mâncăruri georgiene
Din moment ce ați așezat carnea pe tavă se toarnă sosul dintr-un bol. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 de minute. Se toarnă periodic sosul peste carnea de pe fundul vasului. De asemenea, puteți coace coapsele fără sos. Coapsele gata preparate pot fi servite calde. Absolut orice fel de garnitură este bună, de la cereale la legume proaspete sau fierte.
Coapsele de pui sunt un produs din carne delicios și foarte consistent, care se folosește la prepararea multor feluri de mâncare din diferite bucătării naționale. Coapsele de pui au un conținut destul de ridicat de grăsime, așa că sunt adesea folosite pentru a găti supe, fripturi, coapte în cuptor cu folie sau cu un manșon special, la grătar sau la tigaie și adăugate la o varietate de supe.
Din acest produs se prepară mâncăruri georgiene renumite, cum ar fi satsivi și chahohbili, adăugând în coapse diverse ierburi, condimente, sosuri și ierburi. Pentru prăjire, coapsele se freacă cu sare și condimente sau se tăvălesc prin făină și aluat. Pentru o friptură consistentă și gustoasă la cină nu te poți gândi la un ingredient mai bun decât coapsele de pui, în timp ce kharcho sau chowder este bun pentru prânz și se servește cu cartofi sau orez.
Pulpele dezosate la cuptor sunt convenabile pentru că se coc mai repede. Iar absența oaselor nu diminuează din carnea delicioasă și suculentă. De asemenea, acestea sunt o opțiune excelentă pentru kebab.