Prima pagină » Culinar » Pulpe de pui la tigaie cu usturoi. Un preparat care îi va cuceri pe cei de la masă

Pulpe de pui la tigaie cu usturoi. Un preparat care îi va cuceri pe cei de la masă

17 aug. 2023, 14:11,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare delicioasă și cu un aspect deosebit, putem face rapid niște pulpe de pui la tigaie cu usturoi. Acest fel de mâncare este ideal de servit la orice ocazie, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, la final vom obține o mâncare irezistibilă. Iată cum să obții la tine în bucătărie un preparat care îi va cuceri pe cei de la masă.

Pulpe de pui la tigaie cu usturoi

Când vine vorba de mâncărurile cu pui, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și spectaculoase. Pentru iubitorii de preparate tradiționale făcute după rețeta bunicii putem face niște pulpe de pui la tigaie cu usturoi. Acestea merg perfect la mesele de sărbătoare și nu numai.

Pulpele de pui făcute la tigaie cu usturoi verde sau cu sos de usturoi sunt delicioase și cu siguranță vor fi pe placul celor de la masă. Pe lângă acest deliciu, putem face pentru cei dragi și un piept de rață cu sos caramel. Acest preparat este rafinat, sofisticat și are un aspect deosebit, însă dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

La fel de bine putem să îi impresionăm pe cei dragi cu o salată de vinete grecească. Aceasta poate fi servită ca atare sau împreună cu o friptură delicioasă. Pulpele de pui la tigaie cu usturoi sunt gustoase și ușor de făcut pentru orice ocazie.

Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă

Dacă vrem să pregătim acasă niște pulpe de pui la tigaie cu usturoi vom avea nevoie de 5 pulpe de pui, 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de sare, puțin piper, 1 linguriță de boia dulce, 8 roșii deshidratate, 1 ceapă, 7 căței de usturoi și 30 ml de ulei.

Mai întâi se pregătesc pulpele de pui. Acestea se spală, se curăță și se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins. Se pun condimentele peste pulpele de pui, iar după un timp se întorc pulpele pentru a se condimenta pe cealaltă parte și a se prăji uniform. După ce se rumenesc ușor pe ambele părți se pune în tigaie o cană cu apă.

Se lasă apa să scadă și se întorc pulpele pe toate părțile. După ce pulpele s-au rumenit bine se pune ceapa tăiată solzișori și usturoiul făcut feliuțe. Când ceapa și usturoiul s-au călit, friptura este gata.

Pulpele de pui la tigaie cu usturoi pot fi servite simple cu o pâine de casă pufoasă și gustoasă sau împreună cu un piure cremos cu murături. La fel de bine putem pregăti pentru cei dragi și o ceafă de porc la grătar sau coaste în sos de caramel. Aceste delicii se servesc la mesele festive alături de alte bucate alese. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, făcute după rețeta bunicii, putem face și o ciulama de ciuperci. Pulpele de pui făcute la tigaie cu usturoi au o savoare aparte, sunt ușor de pregătit și merg servite la orice ocazie. Cu siguranță acest fel de mâncare va fi apreciat de toți cei de la masă. Pulpele de pui la tigaie se servesc și cu o salată asortată sau cu un sos de roșii aromat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`