Prima pagină » Culinar » Pulpe de pui la cuptor. Cum să prepari carnea suculentă și aromată ca la restaurant
Pulpe de pui la cuptor. Cum să prepari carnea suculentă și aromată ca la restaurant

Pulpe de pui la cuptor. Cum să prepari carnea suculentă și aromată ca la restaurant

20 ian. 2023, 13:24,
BZI.ro, în Culinar

Ai poftă de niște pulpe de pui la cuptor gătite exact ca la restaurant? Nu trebuie să fii un expert în bucătărie pentru a face o friptura de pui apetisantă, ci doar să cunoști câteva trucuri care te ajută să obții preparatul perfect. Carnea va fi rumenă, suculentă și aromată după ce vei pune în aplicare sfaturile oferite mai jos.

Pulpele de pui la cuptor sunt ușor de pregătit. În doar 10 minute sunt gata, după care pot fi puse în tavă și introduse în cuptorul preîncălzit. Nu trebuie decât să alegi condimentele potrivite și garnitura care să însoțească cu succes carnea. Pulpele de pui la cuptor pot fi servite cu salată, dacă ești la dietă, cu piure de cartofi, cartofi copți și roșii cherry, diverse legume sotate, mazăre, năut și lista poate continua. Vei mulțumi fără prea mult efort fiecare membru al familiei, de la mic la mare.

Pulpe de pui la cuptor

Multe gospodine preferă să prepare pulpe de pui la cuptor fiindcă sunt rapid de făcut, ies gustoase de fiecare dată și le salvează de multe dileme culinare. O carne suculentă, rumenită și aromată cu usturoi și rozmarin îi adună întotdeauna la masă pe cei dragi.

După varianta servită cu piure de cartofi, cea mai apreciată rețetă este cea de pulpe de pui la cuptor cu legume (morcovi, dovlecei, ceapă, roșii, ardei). Însă, pentru început, îți prezentăm rețeta de bază pe care orice gospodină trebuie să o salveze în caietul cu preparate culinare preferate.

Rețeta cu care vei obține cele mai delicioase pulpe de pui la cuptor

Pentru delicioasa rețetă de pulpe de pui la cuptor este nevoie de o caserolă de pulpe de pui aleasă în funcție de numărul porțiilor pe care vrei să îl obții, sare, piper, boia dulce, o căpățână mică de usturoi, 100 ml de vin alb (sec ori demisec) și ierburi aromatice (oregano și o crenguță de rozmarin).

Pulpele de pui se spală bine, se curăță, după care se șterg prin tamponare cu șervețele de hârtie. Apoi se adaugă ulei într-o tavă de cuptor și se așază pulpele în ea. Următorul pas îl reprezintă pregătirea amestecului de condimente într-un bol. Peste sare se pune piperul, boiaua dulce și oregano. Se combină toate până se obține un amestec omogen care se toarnă peste pulpele de pui, pe ambele părți.

Toarnă vinul alb și pune usturoiul tăiat felii. Se mai poate adăuga și puțină apă. La final, crenguța de rozmarin se rupe și se așază printre pulpele de pui.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute, întorcând pulpele în acest timp de 2-3 ori astfel încât să se rumenească frumos pe ambele părți.

După ce sunt gata pulpele de pui, scoate tava din cuptor și las-o să se răcească timp de 10-15 minute înainte de servire.

Pulpele de pui la cuptor sunt ideale pentru prânzul ori cina în familie, reprezentând o masă pe cinste atât pe parcursul săptămânii, cât și în weekend. Spor la gătit și poftă bună alături de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *