Prima pagină » Culinar » Pui umplut la cuptor în stil indian. O experiență culinară unică!

Pui umplut la cuptor în stil indian. O experiență culinară unică!

26 oct. 2023, 11:06,
în Culinar

Umplerea unui pui la cuptor este o practică specifică Occidentului, dar această rețetă de pui umplut la cuptor în stil indian te va face să-ți dorești să-l prepari întotdeauna în acest fel. Aromele exotice se îmbină cu cele ușor acidulate, creând o experiență culinară unică și interesantă. Servește acest preparat cu lipii lachcha paratha (lipie indiană sfărâmicioasă).

Cum să obții un pui umplut la cuptor fraged și aromat

Vei avea nevoie de un pui întreg (aproximativ 1.5 kilograme), 3 linguri de ulei vegetal pentru a unge puiul în timpul coacerii.

Pentru marinadă se vor folosi 2 linguri de iaurt, 2 linguri de suc de lime sau lămâie, 2 linguri de pastă de usturoi, 1 linguriță de pastă de ghimbir, 1/2 linguriță de pudră de chili, 1/2 linguriță de pudră de turmeric, 1/2 linguriță de sare.

Pentru umplutură aveți nevoie de 3 linguri de ulei vegetal, 3/4 linguriță de semințe de chimen, 2 cepe medii, mărunțite fin, 2 linguri de pastă de usturoi, 1 linguriță de pastă de ghimbir, 300 grame carne tocată de vită sau miel, 1 lingură de coriandru măcinat, 1 linguriță de chimion măcinat, 1 lingură de garam masala, sare (după gust), 2 roșii medii, mărunțite fin, 1 cană de mazăre proaspătă sau congelată, 1 cartof mare, curățat și tăiat cubulețe de 2,5 cm, 1 linguriță de suc de lime sau lămâie, 1/4 cană de frunze proaspete de coriandru, mărunțite.

Instrucțiuni de preparare

Primul pas este să te ocupi de pregătirea puiului și a marinadei. Pentru aceasta, șterge puiul cu șervețele pentru a te asigura că este uscat. Într-un castron mare și adânc, amestecă iaurtul, cele 2 linguri de suc de lime, cele 2 linguri de pastă de usturoi, lingura de pastă de ghimbir, pudra de chili, turmericul și sarea. Așează puiul întreg în această marinadă și acoperă-l bine pe toată suprafața. Acoperă vasul cu folie de plastic și lasă la marinat timp de 2-3 ore în frigider.

În acest timp, te poți ocupa de prepararea umpluturii. Încălzește 3 linguri de ulei într-o tigaie wok sau într-o cratiță adâncă la foc mediu. Adaugă semințele de chimen și prăjește-le timp de un minut. Adaugă ceapa și prăjește-o până ce capătă o nuanță de auriu deschis. Adaugă cele 2 linguri de pastă de usturoi și lingura de pastă de ghimbir și prăjește-le timp de un minut. Adaugă carnea tocată, coriandrul măcinat, chimionul măcinat, garam masala și sare după gust. Continuă să rumenești carnea tocată, amestecând des pentru a preveni arderea. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 5-7 minute. Adaugă roșiile, mazărea și cartofii și amestecă-le până ce cartofii devin moi. Oprește focul și adaugă sucul de lime și frunzele de coriandru tocate, și amestecă bine.

Scoate puiul marinat din frigider și umple cavitatea stomacului cu amestecul de carne tocată. Încearca să pui întreaga umplutură, dacă este posibil. Așează puiul într-un vas de copt și unge-l pe toate părțile cu ulei. Introdu puiul umplut în stil indian la cuptor fără a-l acoperi, și lasă-l timp de 1 oră și 15 minute, sau până capătă o nuanță rumenă, și este numai bun pentru a fi servit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *