Prima pagină » Culinar » Pui florentin cu spanac. Un deliciu pentru toți gurmanzii

Pui florentin cu spanac. Un deliciu pentru toți gurmanzii

11 iul. 2024, 16:30,
în Culinar

Rețeta clasică de pui florentin cu spanac este acea rețetă cu carne de pui pe un pat de spanac, cu un sos cremos alb, care este deosebit de delicios. Este foarte ușor și rapid de preparat.

Acest pui florentin cu spanac și sos cremos de smântână este un preparat italo-american și reunește ingrediente care merg foarte bine unele cu altele. Dacă îți plac rețetele cu piept de pui cu sos, acest preparat rapid și ușor poate fi un adevărat deliciu la mesele de prânz în familie.

Modul de preparare a puiului florentin cu spanac

Pentru patru porții aromate și gustoase de pui florentin cu spanac aveți nevoie de 4 bucăți de piept de pui, sare, piper, făină, un pahar de vin, 6 linguri de unt, o ceapă medie tocată fin, câțiva căței de usturoi tocați fin, o cană de smântână dulce, pătrunjel tocat și 300 g de spanac proaspăt.

Pentru prepararea acestei rețete trebuie să condimentați pieptul de pui cu sare și piper, după care presărați făină pentru a acoperi pieptul bine. Eliminați excesul de făină și pregătiți o tigaie în care topiți două linguri de unt, la foc mediu.
Odată topit untul, se pune pieptul de pui și se lasă să se rumenească, cam cinci minute pe fiecare parte.
Cu grijă, mutați puiul pe o farfurie și acoperiți cu o folie pentru a-l păstra cald.
În aceeași tigaie topiți două linguri de unt și adăugați ceapa și usturoiul, tigaia trebuie lăsată pe foc până când ceapa devine translucidă, adică aproximativ două minute.

Se ia tigaia de pe foc și se toarnă vinul după care se reașează pe aragaz, mărindu-se temperatura, până când lichidul se reduce la jumătate, cam trei minute.
Se adaugă smântâna și se lasă încă trei minute pe foc, până când sosul rămâne la jumătate. Pătrunjelul se presară la sfârșit și se adaugă sare și piper, după gust.
Între timp, topești restul de două linguri de unt într-o altă tigaie la foc medie și adaugi spanacul, se sotează până ce spanacul se înmoaie, aproximativ 2-3 minute.
Ultimul pas constă în așezarea spanacului pe farfurii, apoi se pune și puiul și se toarnă sosul de smântână pe deasupra.

Moduri delicioase de servire pentru pui cu smântână și spanac

Puiul cu sos de smântână poate fi servit ca atare ori alături de parmezan ras fin și presărat pe deasupra.
Totuși aceste bucăți fragede și aromate de carne de pui cu spanac pot fi servite într-o mulțime de alte moduri gustoase și apetisante.

De pildă, puiul florentin cu spanac se poate servi și alături de paste, iar dacă n-ai gustat niciodată paste cu pui și spanac este momentul să-i surprinzi pe toți din familie și să încerci rețeta anterioară.
De asemene, pieptul de pui cu spanac poate fi servit și cu orez simplu fiert, cartofi la cuptor, couscous sau chiar și cu felii calde de pâine.

O altă variantă în care putem încorpora pieptul de pui cu spanac este salata.
Salatele sunt pe placul multor oameni pentru că sunt ușor de preparat și conțin o multitudine de ingrediente savuroase și sățioase.

Pentru a prepara o astfel de salată ai nevoie de un avocado bine copt, tofu, piept de pui cu spanac și două linguri de smântână. Puteți adăuga de asemenea castraveți, ridichii și roșii pentru a prepara o salată fresh.
Așadar, se spală toate legumele, se taie cubulețe și se pun într-un vas încăpător alături de pieptul de pui cu spanac, avocado și tofu. Se adaugă și cele două linguri de smântână și se amestecă cu grijă.
Astfel, pe lângă un pui florentin cu spanac, putem obține foarte ușor și o salată răcoroasă perfectă pentru zilele toride de vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`