Prima pagină » National » Pui de urs, dornic de afecţiune. Cere îmbrăţişări turiştilor pe Transfăgărășan – VIDEO

Pui de urs, dornic de afecţiune. Cere îmbrăţişări turiştilor pe Transfăgărășan – VIDEO

15 aug. 2022, 09:54,
BZI.ro, în National

Un pui de urs a înduioşat turiştii aflaţi pe Transfăgărășan, în zona Barajului Vidraru. Acesta a fost filmat în timp ce părea că cere îmbrăţişări.

„Întâlnire cu Yogi pe Transfăgărășan” este descrierea ce a folosit-o internautul ce a publicat filmarea.

Un pui de urs cere îmbrăţişări turiştilor pe Transfăgărășan

Un simpatic pui de urs a fost surprins video de un turist în timp ce părea că cere îmbrăţişări. Micul patruped s-a apropiat de turiști, cel mai probabil în căutare de mâncare, iar prin gesturile sale hazlii, a părut că vrea să fie luat în brațe.

De altfel, în aceeași zonă, un alt turist a surprins imagini incredibile cu doi urşi care alergau spre el.

Cei doi urşi au ieşit în fugă din tunelul care duce spre Cumpăna, Vidraru, moment în care şoferul s-a panicat şi a început să dea în marşarier. Cu toate acestea, unul dintre animale a ajuns maşina alergând, însă nu a atacat.

În schimb, celălalt urs s-a oprit şi s-a ridicat pe labele din spate şi îl putem vedea în imagini cum se uită peste parapetul de protecţie.

Din cauza urșilor,  Salvamont a închis mai multe trasee turistice

Într-un context similar, amintim că spre sfârțitul lunii iulie, Serviciul Salvamont Covasna a închis temporar trei trasee turistice din zona staţiunii Balvanyos din cauza urşilor şi urmează să monteze panouri de atenţionare şi pe alte trasee pentru a preveni turiştii cu privire la pericolul de a se întâlni cu aceste animale sălbatice.

Astfel, Leonid Moscviciov, șeful Centrului Judeţean pentru Protecţia Naturii şi Salvamont Covasna, a declarat marţi, 26 iulie, că au fost închise traseul Pasul Balvanyos – Tinovul Bufogo şi retur, marcat cu punct albastru, Pasul Balvanyos – Capela Sf. Maria, marcat cu punct roşu şi Pasul Balvanyos – Băile Apor, marcat cu triunghi roşu.

„Am montat panouri de semnalizare privind închiderea acestor trasee, iar informaţia apare şi pe site-ul nostru. Urmează să închidem probabil şi alte trasee unde s-a semnalat prezenţa urşilor, cum ar fi zona Şugaş Băi”, a precizat Leonid Moscviciov.

Șeful Centrului Judeţean pentru Protecţia Naturii şi Salvamont Covasna a făcut un apel către oameni să nu hrănească animalele sălbatice, avertizându-i că se pun în pericol, dar şi că, conform legii, pot fi amendaţi dacă fac acest lucru în ariile protejate.

De altfel, prefectul Raduly Istvan a declarat că până în data de 30 iunie în judeţul Covasna au fost semnalate 181 de atacuri ale urşilor asupra animalelor domestice, fiind rănite sau omorâte 25 de bovine, 146 de ovine, 2 caprine, 7 porci, 1 iepure şi 325 de păsări domestice şi au fost distruşi 31 de stupi de albine şi aproape o jumătate de hectar de culturi agricole, în prima jumătate a anului fiind depuse 88 de cereri de despăgubire de către fermierii din judeţ, în valoare totală de peste 270.000 de lei.

Cu toate acestea, au existat şi două cazuri în care urşii au atacat oameni, dar persoanele rănite au supravieţuit. Prefectul a mai menţionat că nu se ştie cu exactitate numărul urşilor care trăiesc în judeţul Covasna, însă, potrivit estimărilor, ar fi în jurul a 2.000 de exemplare.

De altfel, un pui de urs a fost surprins video cum cere îmbrăţişări turiştilor pe Transfăgărășan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024