Pufa a dispărut fără urmă! O întreagă desfășurare de forțe, în mediul online, pentru persană: „O căutăm încontinuu, inclusiv câinele nostru”- FOTO

17 iul. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Andreea Manea, o tânără din Valea Lupului, își plânge pisica, o persană Shinshilla, care a dispărut fără urmă de mai bine de două săptămâni. Femeia consideră că cineva a pus mâna pe felina care este de negăsit. De asemenea, în cazul în care „hoțul” își dorește să o păstreze pe Pufa, trebuie să știe că are nevoie de contract notarial

Blănoasa a dispărut din zona complexului ESQ Village, Valea Lupului, în data de 30.06.2023.

„Pufoasa noastră a fugit din casă și nu s-a mai întors. Este proaspăt tunsă, are o zgardă neagră la gât, cu clopoțel și cel mai probabil nu va sta să fie prinsă, fiindcă este extrem de sperioasă și sensibilă, însă nu e agresivă… Este o pisică foarte bine întreținută ce necesită îngrijire zilnică specifică rasei, are microcip, pedigree și este sterilizată. Îi simțim lipsa și suntem îngrijorați… Am căutat-o continuu, inclusiv cu câinele nostru de care era foarte atașată, dar nici urmă de ea”, a declarat Andreea Manea.

Contract notarial pentru pisică

Andreea Manea speră ca animalul de companie să fie în viață. Mai mult, pisica nu poate fi rămâne în grija celui care a luat-o de lângă familie fără acte la notar.

„Îmi doresc din suflet să nu fie moartă și, dacă cineva consideră că o poate iubi mai mult ca noi, suntem dispuși să o donăm cu contract notarial și cu tot ce mai are, însă condiția e să ținem legătura și mai ales să îi ofere confortul pe care îl avea acasă. Orice informație este de folos. A-ți însuși ceva ce nu îți aparține este furt. Eu am declarat în postările mele că o donez celui ce a găsit-o și o dorește, dar există niște condiții totuși, nu o dau oricum și oricui. Vom face acte la notar, o va păstra doar dacă poate garanta că pisica va trăi așa cum trăia la noi”, a menționat Andreea Manea.

Supărată pe sistem

Tânăra este supărată și pe sistemul de găsire dedicat pisicilor. Microcipul ar fi degeaba.

„Există câini de rasă care costă mii de euro, la fel și pisici, însă diferența între specii o face un sistem prost gândit. În momentul în care pierzi un câine microcipat există o bază de date națională (REX) unde odată scanat de un veterinar îi poți găsi/identifica tot istoricul, însă nu se poate spune același lucru și despre pisici… Cu alte cuvinte, dacă pierzi o pisică, există posibilitatea să nu o mai găsești niciodată! Microcipul este degeaba, nu avem bază de date… Îmi doresc să fie pe mâini bune și să știu că se bucură de ea, fiindcă oricum altceva nu poate face cu dânsa, reproducerea este exclusă”, a precizat Andreea Manea, stăpâna pisicii pierdute în Iași.

Comentarii
  • Într-adevăr, un articol de senzație!

  • Sâmbătă era întinsă pe asfalt in Valea Lupului

  • Si peste ea ,toate tirurile.
    La a cat de urata este

  • Pisicile mai pleaca de acasa….revin dupa un timp. Sa speram ca nu s-a intalnit cu o haita de caini de prin zona. Doamne ajuta sa fie bine!

  • Era pe strada lalelelor in valea
    Lupului, aseara la ora 20:10-20:15 chiar
    am oprit sa o admiram.

  • Miaw - pisicuța Iasi

    Mergeti doamna draga la biserica din cartier cu 2 – 3 hainute de ale pisicii pt a fi sfintite, dupa aia aduceti un preot sa sfinteasca casuta lu Pufi, dimpreuna cu asternutul, lucrurile personale, gen castronelul de mancare, litiera, etc.
    E posibil ca duhul necurat sa-i fi luat mintile la un motan din zona care a pus ochii pe ea.

  • Ne doare undeva de mâța ta urâtă cu spume

  • Poate citeste acest articol, se induioseaza si vine acasa.

  • Poate citeste acest interesant si emotional articol si vine acasa.

  • O arde STRIBLEA homalaul

  • asta e o stire bomba ,a inebunit lumea !nu mai puteti de bine cind unii nu au ce minca

  • Cea mai frumoasa pisicuța. Cei care critica aspectul ei, au neveste originale si originare din Botosani.
    Efectiv, trebuie sa ai grave probleme acasa, ca sa te legi de aspectul unei pisici de rasa rară.
    Acea pisica lipseste de ceva timp de acasa, poate sufera de foame.

  • Îmi puteți spune unde mai exact pe Str. Lalelelor? Acolo locuim, am tot căutat-o și nu am dat de ea…

  • Cotoi Marian, hair stilist

    Azi dimneata a fost vazuta in cartierul Alexandru cel Bun. Era o pisica alba,aceeasi rasâ dar avea dungi negre in zig zag pe coada si un penchi pe ochiu maro.
    Stiu, nu e aceeasi pisica, dar poate si-a facut un tatuaj pe blana (acele dungi negre pe blanitza) pentru a nu fi recunoscuta.

  • Ii în călduri de asta a plecat, stai liniștită ca se întoarce.

  • Pisica a fost castrata/sterlizata. NU are cum sa intre in calduri.
    Posibil sa fi fost rapita. Toate pistele trebuie luate in calcul. Politia locala ce spune? Un comunicat,ceva?
    Stau in birouri pe caldura asta, sa trimita un echipaj calare in zonele circulate ale orasului! Nu au informatori? Sau ciripitorii/informatorii aia sunt platiti sa stea degeaba. Ceva,ceva…este!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *