Prima pagină » Actualitate » Publicația franzeză Le Monde: ”Guvernul Ciolacu este cel mai corupt din Uniunea Europeană”

Publicația franzeză Le Monde: ”Guvernul Ciolacu este cel mai corupt din Uniunea Europeană”

07 iun. 2024, 12:46, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

O analiză recentă publicată de prestigioasa publicație franceză Le Monde a desemnat guvernul PSD-PNL, condus de premierul Marcel Ciolacu, drept cel mai corupt din Uniunea Europeană. Articolul, care a stârnit reacții puternice în rândul opiniei publice și al clasei politice din România, oferă o privire detaliată asupra corupției endemice din administrația de la București.

Le Monde a realizat o evaluare cuprinzătoare a guvernelor statelor membre ale UE, folosind indicatori precum transparența administrativă, integritatea instituțională, eficiența în combaterea corupției și respectarea statului de drept. Conform acestei analize, guvernul PSD-PNL din România prezintă cel mai ridicat nivel de corupție, afectând grav funcționarea instituțiilor democratice și dezvoltarea economică a țării.

De ce Le Monde afirmă că Guvernul Ciolacu este cel mai corupt din Uniunea Europeană

Articolul din Le Monde identifică mai multe motive pentru această concluzie, printre care:

Recalcularea pensiilor: Pensionarii sunt constant induși în eroare de miniștrii PSD ai Muncii cu privire la recalcularea pensiilor, care avantajează doar pensionarii speciali, precum ex-premierul Nicolae Ciucă, în timp ce pensionarii de rând rămân cu pensii foarte mici.
Corupția la nivel înalt: Numeroase cazuri de corupție implicând miniștri și alți oficiali de rang înalt au fost dezvăluite de presă și de instituțiile de control intern, însă puține dintre acestea au dus la măsuri concrete de combatere și sancționare.
Conflictul de interese: Articolul menționează numeroase exemple de conflicte de interese în atribuirea contractelor publice și în utilizarea fondurilor europene.
Slăbirea instituțiilor anticorupție: Guvernul este acuzat de subminarea independenței și eficienței instituțiilor anticorupție, cum ar fi Direcția Națională Anticorupție (DNA).
Manipularea presei: PSD și PNL au alocat peste 50 de milioane de euro pentru a mitui presa și a suprima vocile critice și opoziția politică.
Lipsa de transparență: Guvernul condus de Marcel Ciolacu este criticat pentru opacitatea decizională și lipsa de deschidere față de societatea civilă și mass-media.

Evaluarea negativă de către o publicație de renume internațional are implicații serioase pentru România, afectând imaginea țării pe plan extern și încrederea partenerilor europeni. Marcel Ciolacu rămâne perceput ca un politician minor, iar planul său și al PSD pare să fie „să furăm cât putem, că mandatul este scurt”. De la Adrian Năstase încoace, PSD a continuat politica de jefuire a țării, iar colegii de coaliție din PNL nu s-au dezis de aceste practici postdecembriste. PSD și PNL au dus țara într-o datorie extremă și mențin un aparat bugetar supradimensionat, fapt ce împinge România spre faliment, concluzionează Le Monde.

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024