Prima pagină » Sanatate » Psoriazis scalp: Simptome și tratament

Psoriazis scalp: Simptome și tratament

13 ian. 2022, 14:06,
BZI.ro, în Sanatate

O afecțiune ce poate da de cap oamenilor, fiind des confundată cu dermatita seboreică este și renumitul psoriazis la scalp.

Psoriazisul este o boală ce se poate instaura la nivelul corpului din cauza unor probleme de la nivelul sistemului imunologic. Stresul joacă un rol important în dezvoltarea acestei afecțiuni, specialiștii declarându-l un factor cheie pentru instaurarea sa.

persoana ce prezinta psoriazis la scalp

Psoriazisul se prezintă adesea drept o placă de culoare argintie

Simptomele psoriazisului la scalp

Această afecțiune se prezintă ca o piele ce se descuamează și provoacă iritație. Psoriazisul face, din cauze mai puțin cunoscute, ca pielea să capete un metabolism accelerat. Mâncărimile având momente în care sunt acceptabile și altele în care nu se mai pot opri.

Oamenii ce prezintă psoriazis la scap, foarte frecvent, apare după ce s-a instaurat psoriazisul în alte zone ale corpului. Un doctor ar trebui contactat cu scopul de a preveni orice extindere a acestuia pe zonele feței.

Fiind o afecțiune cu cauze slab cunoscute și bazate pe o problemă la nivel imunologic, nu se poate transmite de la o persoană la alta. Statisticile arătând că poate avea și o legătură cu codul genetic pe care îl prezintă părinții sau bunicii, astfel fiind o șansă mai mare de a avea psoriazis dacă unul dintre ei a suferit de această afecțiune.

psoriazis la scalpul unei persoane tinere

Din cauza scărpinatului, pielea se poate irita puternic

Tratament psoriazis scalp

Conform specialiștilor din domeniu, medicamentele cu steroizi au dat rezultate pozitive atunci când au fost injectate în ariile afectate ale scalpului. Se dorește un consult din parte unei persoane calificate cât timp zona ce prezintă plăcile de psoriazis este încă relativ mică, întrucât mâncărimile pot face ca scărpinatul să ducă la ruperea firelor de păr. Deci, psoriazisul însuși nu provoacă pierderea părului, ci datorită scărpinatului intens părul ajunge să cadă.

Medicul în cauză poate solicita un set de testări pentru a determina dacă sunteți alergic la substanțele pe care urmează să vi le administreze. Fapt ce va diminua considerabil posibilitatea aparițiilor de complicații și, simultan, cel mai bun tratament ce vi se potrivește.

persoana ce se uita intr-o parte

Persoană ce a urmat tratamentul în timp util, neașteptând agravarea situației

În SUA peste 7 milioane de locuitori suferă de această afecțiune și în decursul istoriei acestei boli s-a observat că o intervenție la momentul potrivit poate rezolva multe din problemele pe care le aduce psoriazisul, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere social.

Din cauza apariției psoriazisului, pielea este mult mai sensibilă și în placa argintie ce este inflamată pot să colonizeze diverse bacterii ce ulterior duc la infecții. Loc pentru bacterii poate fi cauzat și suplimentar de pacient însuși în timpul scărpinării. Împotriva bacteriilor, medicul poate recomanda un tratament cu antibiotice.

persoana ce se scarpina in cap

Mâncărimile pot fi foarte deranjante

Dintre medicamentele pe care ar putea să le recomande medicul se pot enumera compușii retinoizi (derivați din vitamina A, precum tazarotene), medicație cu corticosteroizi, Betametazonă (derivat ai vitaminei D) sau Dithranol. Întrucât medicamentele precizare mai sus pot avea mai multe efecte secundare, se recomandă a se administra doar sub prescripția medicului. Probleme suplimentare pot apărea sub forma reacțiilor secundare, cât și afecțiuni la nivelul ficatului (organul ce se ocupă cu sintetizarea de substanțe cu care corpul are contact).

Pentru complicațiile ce pot surveni în această maladie se poate folosi după caz și un tratament bazat pe fototerapie. Procedură ce presupune aplicarea unui laset cu lumina ultraviolet pe pielea afectată .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *