Prima pagină » Magazin » Psihoterapia online: O soluție flexibilă pentru un stil de viață agitată
Psihoterapia online: O soluție flexibilă pentru un stil de viață agitată

Psihoterapia online: O soluție flexibilă pentru un stil de viață agitată

03 sept. 2024, 12:15,
în Magazin

Gestionarea echilibrului dintre muncă, viaţa personală şi relaţii poate fi o provocare pentru omul modern care se confruntă zilnic cu agitaţie, presiune şi stres. De multe ori, el nu-şi poate găsi timpul pentru a acorda prioritate sănătăţii şi bunăstării sale mintale, aşa că posibilitatea de a lucra cu un psihoterapeut online îi surâde.

În agitaţia stilului de viaţă modern şi pe măsură ce oamenii încearcă să-şi îndeplinească toate angajamentele, să se împartă între familie, job şi viaţa socială, sănătatea mintală poate trece în plan secund.

Însă psihoterapeuţii trag un semnal de alarmă şi atenţionează că neglijarea bunăstării mintale poate avea un efect în lanţ, afectând atât viaţa profesională, cât şi pe cea personală. Găsirea echilibrului necesită autoîngrijire, acţiune şi dorinţa de a căuta sprijin atunci când este necesar. Poate fi dificil, însă recunoaşterea acestei lupte reprezintă primul pas spre atingerea echilibrului şi domolirea agitaţiei.

Cum decurg şedinţele de psihoterapie la distanță?

Aceste şedinţe, denumite uneori teleterapie sau consiliere online, folosesc platforme digitale care oferă soluţii, tratament şi ajutor pentru cei care se confruntă cu provocări mentale, totul de la distanţă.

Unele din cele mai uzuale platforme utilizate sunt Zoom şi Skype. Înainte de fiecare întâlnire, pacientul primeşte un email de confirmare cu un link securizat, pentru accesarea sesiunii. Se poate conecta de pe laptop, de la tabletă sau chiar de pe telefon, de oriunde.

Avantajele psihoterapiei online

  • Flexibilitate – pentru că cei interesaţi îşi pot găsi cu uşurinţă loc în agenda lor, de obicei seara, după job.
  • Nevoia de deplasare în cabinet se elimină – ajută la economii de timp şi energie.
  • Confort – în loc să fie într-un cabinet străin, unele persoane preferă să se conecteze de pe telefon sau de pe laptop cu psihoterapeutul, din confortul fotoliului, într-o atmosferă familiară.
  • Diversitate – Cu psihoterapia online, persoanele nu-şi mai pun probleme că nu găsesc în zona apropiată un psihoterapeut foarte bun, cu experienţă şi dedicat.

Sfaturi pentru a profita la maximul de sesiunile virtuale

Primul pas este recunoaşterea importanţei autoîngrijirii de sine şi de a face timp în programul săptămânal pentru acest lucru. Sănătatea, bunăstarea mentală înseamnă sănătate, deci este un lucru care trebuie prioritizat la fel ca şi întâlnirile de serviciu sau întâlnirile cu familia şi prietenii.

Alegerea terapeutului potrivit poate face o diferenţă mare. Majoritatea terapeuţilor au profiluri online în care detaliază specializările şi abordările lor. SiteX mai încurajează persoanele să profite de comoditatea sesiunilor online putând să-şi planifice întâlnirile chiar şi în pauzele de peste zi. Contează şi alegerea unui spaţiu liniştit şi confortabil din dormitor sau alt loc retras, fără distrageri, confidenţial şi privat. Consecvența este cea care poate grăbi vindecarea.

Platforma care facilitează găsirea propriului psihoterapeut

Dacă pentru multe persoane alegerea unui terapeut online poate fi dicicilă, pe platforma Pleso.me acest lucru devine mai simplu. Se poate alege din peste 180 de psihoterapeuţi online, iar până acum peste 10000 de persoane şi-au găsit profesionistul perfect la câteva click-uri distanţă.

Procedura de selecţie presupune trecerea unui test unic în primă fază, cu rezultate imediate. Apoi cu ajutorul filtrelor se pot vizualiza psihoterapeuţii, cu diplomele lor, interviuri video, studii de specialitate şi experienţa în muncă. Următorul pas presupune rezervarea unei şedinţe de psihoterapie, cu ajutorul unui calendar intuitiv. Plata se face prin Stripe şi rezervarea are loc instant. La data şi ora stabilite, platforma trimite clienţilor linkul de conectare cu terapeutul selectat.

Într-o lume pe repede înainte, aflată sub presiunea zilnică a stresului şi agitaţiei, psihoterapia virtuală oferă soluţii la îndemână pentru toţi cei care înţeleg valoarea sănătăţii şi bunăstării lor mentale: găsirea liniştii sufleteşti, combaterea anxietăţii, relaţii sănătoase, motivarea, depăşirea procrastinării, protejarea propriilor limite, rezistența la stres şi schimbări.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`