Prima pagină » Eveniment-Social » Psihologul Ion Dafinoiu explică gestul făcut de studentul Cristi-Mădălin Cerbu, care l-a amenințat cu moartea pe profesorul Abel-Albert Policiuc

Psihologul Ion Dafinoiu explică gestul făcut de studentul Cristi-Mădălin Cerbu, care l-a amenințat cu moartea pe profesorul Abel-Albert Policiuc

05 iun. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, președintele Colegiului Psihologilor din România, explică gestul studentului Cristi-Mădălin Cerbu, de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași! Care a fost motivul fundamental care a declanșat amenințarea cu moartea a profesorului Abel-Albert Policiuc. „Ceea ce a făcut acest student are la bază o frustrare acumulată. Acum, o sancțiune drastică nu cred că îl va ajuta. Autoizolarea din săptămânile de pandemie COVID-19 nu justifică reacția sa”, a punctat prof. univ. dr. Ion Dafinoiu

Explicația gestului studentului Cristi-Mădălin Cerbu care l-a amenințat cu moartea pe profesorul Abel-Albert Policiuc! Detaliile sunt oferite de prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, președintele Colegiului Psihologilor din România. Psihologul Dafinoiu scoate în prim-plan motivele care au declanșat reacțiile de violență verbală și amenințare cu moartea ale tânărului Cristi-Mădălin Cerbu.

„Ceea ce a făcut acest student are la bază o frustrare acumulată. Foarte probabil, nefiind învățat să fie tolerant, are impresia că totul îi poate fi permis și că el nu merita o anumită notă în timp ce colegi de-ai lui, poate mai puțin pregătiți, în opinia sa, au luat note mai bune. De aici, și reacția sa anormală. Trebuie văzut și analizat și în istoricul său personal, de viață, pentru că acolo pot fi găsite motive și explicații pentru ceea ce a făcut.

Aici pot fi găsite explicații pentru faptul că s-a filmat și a făcut această amenințare cu moartea. E necesar ca el să meargă la consiliere de specialitate, pentru a fi ajutat. Repet, el nu a fost învățat cu toleranța. Acum, o sancțiune drastică nu cred că îl va ajuta. Dimpotrivă, studentul Cristi-Mădălin Cerbu va acumula și mai multă frustrare, nemulțumire și poate recurge și la alte gesturi legate de nemulțumirile sale. Autoizolarea din săptămânile de pandemie COVID-19 nu justifică reacția sa. Nu e corect să fie o sancțiune care să fie la extremă”, a detaliat prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, președintele Colegiului Psihologilor din România.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași îl va exmatricula pe studentul Cristi-Mădălin Cerbu

Facultatea de Informatică, unde studia Cristi-Mădălin Cerbu, a stabilit în Consiliul de Administrație să propună exmatricularea studentului. Reporterii Cotidianului BUNa ZIUA IAȘI (BZI) au prezentat, în exclusivitate națională, cazul fără precedent al amenințărilor cu moartea ale studentului Cristi-Mădălin Cerbu. Sursele BZI de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au precizat că decizia finală va fi exmatricularea.

„Nu tolerăm așa ceva. Decizia clară și finală va fi exmatricularea studentului Cristi-Mădălin Cerbu. Gestul este unul reprobabil și care nu are nicio justificare, logică sau explicație. Trebuie oferit un exemplu și un semnal clar”, au transmis sursele BZI de la Universitatea „Cuza” din Iași.

Studentul Cristi-Mădălin Cerbu: „Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile…!”

Întreg scandalul a plecat de la filmul de groază al studentului Cristi-Mădălin Cerbu, în care-l amenință cu moartea pe drd. Abel-Albert Policiuc de la Facultatea de Informatică. În video-ul viral, studentul Cerbu de la Facultatea de Informatică din Iași apare cu un cuțit uriaș, filmându-se când îi spune cuvintele de amenințare.

„Sunt un student nedreptățit al profesorului drd. Abel-Albert Policiuc… Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică. Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile…, în m… m…. Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?”, transmite Cristi-Mădălin Cerbu.

Studentul Facultății de Informatică din Iași care a realizat filmul în care face amenințări cu moartea la adresa profesorului Abel-Albert Policiuc, riscă, în eventualitatea în care va fi găsit vinovat, o amendă sau o pedeapsă cuprinsă între 3 luni și un an de închisoare, potrivit noului Cod penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *