Prima pagină » National » Psihologul criminalist Tudorel Butoi a vorbit despre videoclipul în care o minoră este bătută și umilită de alte copile
Psihologul criminalist Tudorel Butoi a vorbit despre videoclipul în care o minoră este bătută și umilită de alte copile

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a vorbit despre videoclipul în care o minoră este bătută și umilită de alte copile

08 sept. 2020, 23:05,
Antonia Ceausu în National

Un videoclip care a apărut în mediul on-line în urmă cu câteva zile a revoltat întreaga Românie. Psihologul criminalist Tudorel Butoi a fost întrebat în cadrul unei emisiuni de televiziune cine se face vinovat de actele de violență comise de minori altor minori: familia, școala sau poliția. Acesta a felicitat-o pe victima minoră pentru modul în care a reacționat.

„Copilul este ca o mică plăntuță: trebuie să-i da soare, să-i dai lumină, să-i dai teren fertil și așa mai departe. Soarele acesta i-l dă învățământul. El îi iluminează mintea să facă corelații, să-și dea seama despre ce este vorba. Starea de sănătate a copilului este condiționată de a putea să se integreze în algoritmii de sănătate mentală.

Într-un fel se raportează un copil la siguranța zilei de mine, la familia armonioasă decât altul care este privat și care își găsește chestiuni de existențialitate prin imitația infracțională. La acești copii m-a impresionat lipsa de compasiune. Băiatul respectiv asista la picioarele în cap și constata că fata nu plânge, asta îl deranja pe el.

Și la acest «nu plânge» au intervenit celelalte chiar să o facă să plângă. Eu o felicit pe aia mică pentru că chiar nu a plâns. Nici o lacrimă nu a dat din ea pentru că s-a încapsulat exact în conduita copilului nedreptățit. Și a strâns din dinți, nu a lăcrimat, nu a plâns, nu le-a dat satisfacție celorlalți”, a spus Tudorel Butoi.

Fata reținută după bătaia din Târgu Jiu ar putea fi arestată. Anchetatorii o acuză acum și de tâlhărie

Fata în vârstă de de 14 ani, reținută după bătaia din Târgu Jiu ar putea fi arestată preventiv. Tânăra reţinută luni în cazul fetei de 13 ani bătută şi umilită, află astăzi dacă decizia judecătorilor. Între timp, şi Direcţia pentru Protecţia Copilului s-a autosesizat şi a început o anchetă.

Reprezentanții de la Protecția Copilului s-au autosesizat în cazul fetelor implicate în scandalul din weekend. Astfel, reprezentanții vor merge să facă o verificare socio-familială la domiciliul fiecăreia dintre fetele implicate, iar în urma constatărilor vor fi luate măsurile legale.

Fata reținută după bătaia din Târgu Jiu ar putea fi arestată

Fata e 14 ani, care a fost reținută luni pentru 24 de ore, fiind acuzată de lovire sau alte violențe, urmează să fie dusă la parchetul local din Târgu Jiu pentru a fi audiată din nou și asta pentru că îi este adusă o nouă acuzație, de tâlhărie. Anchetatorii spun că după ce ar fi bătut-o pe fata de 13 ani, i-ar fi furat cămașa de pe ea. Propunerea anchetatorilor va fi aceea de reținere pentru 15 zile, pentru că este minoră.

Minora poate fi arestată preventiv pentru 15 zile sau poate fi plasată în arest la domiciliu.

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a anunțat ieri că părinții agresoarelor au fost sancționați cu câte 500 de lei fiecare, conform Legii nr.61/1991, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, potrivit presei locale.

Aceeași sancțiune au primit-o și părinții băiatului care a filmat incidentul.

În cazul fetei bătute și umilite, polițiștii spun că s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru lovire și alte violente.

„În cadrul cercetărilor, au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse cu vârste între 12 şi 14, din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu. Două dintre cele trei tinere care ar fi exercitat acte de violenţă au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, fiind însoţite de către părinţi, în vederea audierii”, spun reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *