România a ajuns în topul european al ratei divorțurilor. Astfel, dacă în anul 1990 rata divorțurilor era de 16%, acum a ajuns la aproape 30%. Psihologul Andreea Buhuși, din Iași, discută, într-un nou episod de #PodcastBZI, despre principala cauză a divorțurilor, de ce va crește numărul cuplurilor care se despart la notar, dar și cum au evoluat relațiile de cuplu în România.
Interviul poate fi urmărit AICI.
Andreea Buhuși susține că a crescut numărul persoanelor care au peste 50 de ani și divorțează. „Copilul crește. Când împlinește 20 de ani, pleacă, apare sindromul cuibului gol și te trezești că ești cu un străin. Atunci apare divorțul, chiar dacă ai 50 de ani. Dacă nu mai muncesc împreună în aceeași direcție, sunt așteptări prea mari în relația de cuplu, apar nemulțumirile. «După ce venea copilul, mă așteptam să fie altfel», îmi spun pacienții. Nu știi cum va fi, în ce direcție va merge relația după ce apare un copil. Aștepți vreo 20 de ani și nu se mai schimbă partenerul așa cum vrei tu, cum te aștepți. Partenerul se schimbă, dar nu în direcția dorită. Astfel, noi ne schimbăm de-a lungul vieții, dar dacă nu așa cum vor partenerii, apar nemulțumirile. Este firesc să nu mai accepți unele lucruri la partenerul tău. E un cumul de factori care duc la divorț. Înainte, petreceam mai mult împreună, acum muncim mai mult și stăm mai puțin împreună. Nu mai suportăm tot felul de lucruri”, spune psihologul din Iași.
Andreea Buhuși, psiholog din Iași, despre rata divorțurilor
Specialistul mai spune că va crește rata cuplurilor care se despart la notar, inclusiv în rândul persoanelor mai în vârstă. „Nu contează acum, neapărat, vârsta la care divorțează persoanele. Am cliente care îmi spun că au stat 20-30 de ani într-o căsătorie pentru copii, chiar dacă soțul era violent”, mai spune Andreea Buhuși, psiholog din Iași, despre rata divorțurilor.
Make-up artistul Anca Amisculesei discută, într-un nou episod de #PodcastBZI, despre avantajele și dezavantajele acestei meserii tot mai căutate în ultimii ani. Cine poate practica această meserie, de ce să o facă și cum să evolueze, aflați în noul episod de #PodcastBZI.
Interviul poate fi urmărit AICI.
Ștefania Daniela Maricescu este unul dintre cei mai tineri bucătari din Iași. La 24 de ani a reușit să ajungă la un nivel profesional la care unii doar visează. Ștefania povestește, într-un nou episod de #PodcastBZI, despre copilărie, cum a reușit prin muncă să ajungă un bucătar de succes, dar și ce preferințe culinare au clienții. Tânăra a participat la emisiunea „Chefi la Cuțite”.
Sute de interviuri cu specialiști din diverse domenii
Pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”, au fost postate sute de interviuri cu specialiști din diverse domenii. Raluca Băbuță este manager evenimente la restaurant Bizantiq din Iași, una dintre locațiile cu tradiție în organizarea evenimentelor. Raluca discută, într-un nou episod de #PodcastBZI, despre sezonul evenimentelor din 2024, ce preparate preferă mirii, cât costă o nuntă anul acesta, dar și cât este darul în 2024. De asemenea, managerul de evenimente discută și despre importanța serviciilor de calitate, dar și a resursei umane.
Psihologul Andreea Buhuși, din Iași, discută despre creșterea numărului de divorțuri.
Raspunsul e mai simplu.
Divorturile cresc pentru ca femeile au devenit niste scorpii insuportabile care provoaca mereu scarba si scandal, mai ales dupa ce fac copii. Ele au impresia ca viata e ca o casuta de papusi Barbie si-i trateaza pe barbati si pe copii ca pe niste accesorii. Ele stau toata ziua pe emag si strica banii pe toate porcariile, nu-i lasa pe barbati sa se odihneasca o ora, tot timpul trebuie sa-i streseze pe copii si pe barbati cu tampeniile pe care le-au vazut pe internet si cand le faci observatie incep sa urle, sa tipe, sa planga ca vai, nimeni nu le intelege „sacrificiul” lor.
Pe scurt, femeile au fost prostite de telenovele si de desenele animate Disney si au ajuns niste mahalagioaice isterice care in afara de scandal si de probleme nu fac nimic. De-aia a crescut numarul divorturilor.
definitia feminismului: „Este firesc să nu mai accepți unele lucruri la partenerul tău”
femeia nu isi asuma niciodata responsabilitatea pentru nimic
ea este doar victima perpetua, indiferent de context