Prima pagină » Actualitate » PSD va depune propria moțiune de cenzură, indiferent de decizia CCR
PSD va depune propria moțiune de cenzură, indiferent de decizia CCR

PSD va depune propria moțiune de cenzură, indiferent de decizia CCR

28 sept. 2021, 09:44,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Decizie de breaking news. Partidul Social Democrat s-a răzgândit și va depune chiar astăzi, 28 septembrie 2021, propria moțiune de cenzură, indiferent de decizia pe care o vor lua judecătorii Curții Constituționale a României.

Reamintim faptul că CCR trebuie să decidă, astăzi, dacă moțiunea depusă împotriva Guvernului PNL de Uniunea Salvați România și Alianța pentru Unirea Românilor a fost depusă respectând procedurile constituționale.

PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Gurvenului PNL: „E timpul să punem STOP! E timpul ca TU SĂ CONTEZI!”

PSD a transmis inițial că va aștepta verdictul judecătorilor Curții Constituționale înainte de a depune moțiunea, însă, astăzi, s-a răzgândit. Așadar, indiferent de decizia judecătorilor, PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut o postare pe o rețea de socializare unde a menționat faptul că românii urăsc nedreptatea, aroganța și nu suferă să fie luați de proști.

”Pentru Iohannis și slugile PNL – TU NU CONTEZI!

Tu te chinui. Ești cinstit. Ai bun-simț. Respecți reguli. Plătești facturi. Muncești mult. Ai copii. Și ți-au închis iar școala!

Iohannis și lacheii PNL n-au reguli! N-au lege! Au doar privilegii!

Tu te chinui!

Iohannis și ai lui ți-au rânjit în față și ți-au spus direct că TU NU CONTEZI! Au aliniat toate instituțiile statului – alea care pe tine te-au cocoșat cu amenzi!, pentru ca niște ultrași cu carnet de partid să se îmbrâncească, să se îmbulzească și să se huiduie între ei!

Congresul PNL a fost un focar de infecție! Și sanitar, și moral! Dar pentru a-l ține, au schimbat legi peste noapte și ți-au ascuns ”strategic” 1.400 de cazuri COVID-19 doar în București.

Un “Festival al Sfidării Naționale”, după ce anul trecut ți-au ascuns morții pentru a face alegeri.

Te-au mințit! Te-au umilit! Pentru că ei cred că TU NU CONTEZI!

AJUNGE!

Românii urăsc NEDREPTATEA! Detestă AROGANȚA! Și NU SUFERĂ să fie luați de proști!

E timpul să punem STOP! E timpul ca TU SĂ CONTEZI! E timpul ca democrația și domnia legii să revină în România!!!

E timpul ca ei să plece acasă! Și tu să nu te mai chinui!

NOI suntem 20 de milioane, ei doar o mână de TICĂLOȘI care au capturat statul!

TU CONTEZI!”, scrie Marcel Ciolacu pe o rețea socială.

CCR discută astăzi sesizarea premierul Cîțu cu privire la moțiunea de cenzură

Judecătorii constituţionali au hotărât însă să dezbată această sesizare după Congresul Partidului Național Liberal, care a avut loc sâmbătă, 25 septembrie 2021 şi unde Florin Cîţu a fost ales noul preşedinte al formațiunii politice.

„În opinia noastră, există un conflict în sensul articolului 146 litera e) din Constituţie, întrucât Parlamentul României, prin preşedintele Camerei Deputaţilor, a transmis Guvernului României o moţiune de cenzură iniţiată, depusă şi comunicată cu încălcarea dispoziţiilor constituţionale ale articolului 113 alineat (2) din Constituţie, ceea ce se constituie într-o conduită neconstituţională, deopotrivă neloială şi abuzivă, faţă de autoritatea executivă şi care a generat o situaţie conflictuală a cărei origine rezultă chiar din textul constituţional.

Astfel, în prezenta cerere, solicităm instanţei de contencios constituţional să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului”, se explică în sesizarea premierului depusă la CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *