Prima pagină » Actualitate » PSD și-a stabilit candidații la primăriile de sector. Când va avea loc Congresul
PSD și-a stabilit candidații la primăriile de sector. Când va avea loc Congresul

PSD și-a stabilit candidații la primăriile de sector. Când va avea loc Congresul

30 iul. 2020, 16:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Partidul Social Democrat a votat în ședința de astăzi Comitetului Executiv Național validarea candidaturilor pentru sectorul 2 și 3. Candidații PSD vor fi Neculai Onțanu și Aurelian Bădulescu. Cei șase candidați PSD la sectoarele din Capitală vor fi: Daniel Tudorache, Neculai Onțanu, Aurelian Bădulescu, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu.

PSD și-a stabilit candidații la primăriile de sector: Cine are cele mai mari șanse

Neculai Onțanu este fostul primar al sectorului 2, fost membru UNPR, actualmente fondator al partidului ADER (Ader la Democrație Educație și Reconstrucție). Onțanu își anunțase deja candidatura la Primărie, susținut de ADER și PPUSL.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei în funcție, va candida la sectorul 3, sector considerat de necâștigat de PSD și PNL. Candidatura lui Bădulescu la sectorul 3 are mai mult scopul de a lovi cât mai puternic, cu un candidat cât mai vocal, în Robert Negoiță, devenit marele dușman al PSD.

PSD, favorit în cinci din șase sectoare

Cei șase candidați PSD la sectoarele din Capitală vor fi: Daniel Tudorache la Sectorul 1, Neculai Onțanu la Sectorul 2, Aurelian Bădulescu la Sectorul 3, Daniel Băluță la Sectorul 4, Daniel Florea la Sectorul 5 și Gabriel Mutu la Sectorul 6.

PSD ar urma să piardă Primăria Sectorului 3 cu Aurelian Bădulescu, dar are șanse să le câștige pe toate celelalte șase.

La Sectorul 2 este cea mai mare dispută. Dan Cristian Popescu de la PNL stă cel mai bine în sondaje, Ludovic Orban ar fi dispus să lase locul lui Radu Mihaiu, de la USR, care în acest moment nu ar avea șanse în fața lui Neculai Onțanu, potrivit tuturor sondajelor.

Dacă vor candida și Dan Cristian Popescu, ca independent și Radu Mihaiu, de la USR-PLUS, atunci Neculai Onțanu are șanse maxime să redevină primar al Sectorului 2.

Gabriela Firea, favorită în fața lui Nicușor Dan

La Sectorul 1, lupta este strânsă și se va decide câștigătorul în campanie, Clotilde Arman și Daniel Tudoarache fiind apropiați ca procentaj.

La Sectorul 5, situația se complică dacă vor candida Cristian Popescu Piedone și Marian Vanghelie și atunci Daniel Florea ar putea pierde mandatul, iar la Sectorul 6, în acest moment, în continuare favorit este Gabriel Mutu.

La Primăria Capitalei, Gabriela Firea și Nicușor Dan sunt apropaiți în sondaje. Ambii ar pierde procente importante dacă pro România va avea candidat propriu, iar din partea PMP va candida Traian Băsescu. Fostul președinte și-a anunțat intenția de a candida în codițiile în care partidul său, PMP, nu este primit la megocieri de PNL și USR.

Când va avea loc Congresul PSD

Social democrații au decis astăzi numirea lui Vasile Dâncu în fruntea Consiliului Național, deși în ședința au fost și lideri ai partidului care s-au opus. Printre aceștia se numără Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui și Marian Mina, liderul PSD Giurgiu.

PSD a stabilit, de principiu, și data Congresului Extraordinar. Acesta ar urma să fie organizat pe 22 august, iar congresul s-ar putea desfășura online.

Delegații partidului ar urma să voteze o listă, fiecare candidat prezentându-se cu o moțiune. Din echipa lui Marcel Ciolacu ar urma să facă parte inclusiv Vasile Dâncu, pentru poziția de președinte al Consiliului Național.

Contracandidatul lui Ciolacu este Eugen Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *