Prima pagină » National » PSD nu va fi afectat de posibila demitere a lui Florin Cîțu de la șefia PNL

PSD nu va fi afectat de posibila demitere a lui Florin Cîțu de la șefia PNL

31 mart. 2022, 12:01,
BZI.ro, în National

Florin Cîțu ar putea fi demis de la conducerea PNL, sursele spun că situația în interiorul formațiunii politice este tensionată. Totuşi, PSD susţine că o eventuală schimbare de ”cârmă” nu va avea efecte negative a guvernării.

Incă de la începutul Guvernării, Florin Cîțu a avut mai multe conflicte cu premierul Nicolae Ciucă. Sursele politice afirmau că cele două tabere din PNL nu se înţeleg. Desigur, informațiile au fost negate în mod oficial. Una dintre cele mai mari dispute au fost în momentul în care premierul l-a criticat pe Dan Vîlceanu, ministrul Fondurilor Europene care este un apropriat al șefului Senatului României.

PSD nu va fi afectat de demiterea lui Florin Cîțu din PNL

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD a precizat că social democrații nu vor fi afectaţi de o eventuală demitere a lui Florin Cîțu de la șefia PNL. Ministrul Apărării menţionează faptul că în coaliție, lucrurile nu se concentrează pe persoane ci pe acțiuni. Acesta a subliniat faptul că cele două formațiuni politice şi-au luat un angajament în ceea ce privește buna funcționare a statului, iar acest angajament nu poate fi întrerupt:

” Cred că în această coaliţie sunt mai importante ţintele decât persoanele, aşa încât eu cred că nu vom fi afectaţi dacă va fi o schimbare în politica partenerilor noştri de guvernare din acest moment, a PNL. Cred că ne-am asumat cu toţii aceste obiective şi cu siguranţă că le vom duce mai departe, indiferent cine este la conducere”, spune președintele Vasile Dîncu, scrie Mediafax.

Declarațiile vin în contextul în care unii lideri din PNL i-au cerut președintelui Cîțu să-și depună demisia. În caz contrar, aceștia urmează să convoace o ședință a Consiliului Național, for care poate să îl inlătureze de la conducere.

Contre între Florin Cîțu şi premierul Nicolae Ciucă

Florin Cîțu ar putea să aibă aceeași soartă cu cea a lui Ludovic Orban care a fost îndepărtat din PNL și care și-a făcut propriul partid. Așadar, Florin Cîțu a intrat în mai multe polemici cu premierul Nicolae Ciucă. Șeful Senatului României l-a contrazis pe premier de mai multe ori. Vă aducem aminte faptul că una din ultimele confruntări între cei doi a fost în momentul în care premierul l-a certat pe Dan Vîlceanu. Ministrul Fondurilor Europene este un apropriat de liderul PNL, iar acest lucru s-a tradus printr-o ceartă în interiorul formațiunii politice. Pe de altă parte, alte voci din PNL nu văd cu ochi buni că președintele ia apărarea social democraţilor.

Ba mai mult, de la anunțarea alianței cu PSD, mulți membri din PNL au anunțat că îşi vor da demisia. Cei care nu şi-au dat demisia şi-au declarat nemulțumirea a alianței care nu este nici pe placul unei bune părți a electoratului de dreapta din România.

Așadar, vom vedea dacă PSD va fi sau nu afectat de posibilă demitere a lui Florin Cîțu de la conducerea PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *