Prima pagină » Actualitate » PSD îl cheamă pe Ludovic Orban la raport în Parlament. Este vizat bugetul pentru 2021 – VIDEO

PSD îl cheamă pe Ludovic Orban la raport în Parlament. Este vizat bugetul pentru 2021 – VIDEO

29 oct. 2020, 15:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a anunțat, joi, 29 octombrie, că social democrații îl cheamă pe Ludovic Orban la raport în Parlament.

Social democrații au decis în ședința Consiliului Politic Național să-l cheme pe premierul Ludovic Orban pentru explicații privind proiectul de buget pe anul viitor.

„Azi, în ședința CPN am decis să facem demersurile necesare să-l chemăm pe premier în Parlament cu un raport referitor la situația bugetului pe anul viitor. Nu înțelegem de ce bugetul nu este urcat în transparența publică dacă nu este nimic de ascuns”, a declarat Gabriela Firea.

Oana Florea: „Să nu lege alegerile parlamentare de un act necesar de guvernare“

Deputatul PSD Oana Florea solicită Guvernului să facă diferenţa dintre PNL şi puterea executivă deţinută de PNL, şi să nu lege alegerile parlamentare de un act necesar de guvernare.

Ce nu înţelege, de fapt, domnul Cîţu, este că domnia sa nu e doar senator PNL, ci şi ministrul Finanţelor Publice în Guvernul României. Mai exact, trebuie să le spună românilor cum va arăta bugetul pe 2021, nefiind vorba de un demers politic, ci de unul guvernamental. Atât Orban, cât şi Cîţu au uitat diferenţa dintre guvern şi partid. Guvernul este al României chiar dacă, vremelnic, PNL ocupă Palatul Victoria”, a reacţionat deputatul, după ce ministrul Finanţelor a anunţat că proiectul de buget va fi prezentat după alegerile parlamentare programate, conform hotărârii de guvern, pe 6 decembrie.

PSD, către Traian Berbeceanu: „Deschideți școlile!“

Gabriela Firea i-a solicită prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, să redeschidă școlile din București, catalogând această măsură ca fiind una „injustă”.

„Vreau să vorbesc despre această situație singulară la nivel european și aberantă, spun eu, cu privire la închiderea școlilor în Capitală. Așa cum știți, s-a luat această măsură, o măsură injustă pentru toți profesorii și elevii. În Europa doar România și Lituania țin școlile închise. Care este motivul pentru ca școlile din București în care nu au fost cazuri sau a fost un caz, două, să fie oprite cursurile? Nu există nici o justificare.

Cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă școlile din Capitală. Ce este de făcut? Ceea ce face toată Europa, să fie testați elevii, să fie testați profesorii și doar acolo unde se constată un focar se poate închide o clasă sau mai multe, dar nu să iei o măsură atât de radicală, nedreaptă de a închide toate unitățile de învățământ dintr-un oraș așa mare cum este Bucureștiul doar pentru că așa vrea Guvernul”, a declarat Gabriela Firea.

„Realitatea o putem afla doar prin testarea masivă a elevilor“

Fostul primar general, Gabriel Firea, a prezentat şi soluţia.

„Să se aplice programul iniţiat de mine ca primar general şi avem totul pregătit aparatură de testare şi personal calificat să fie testaţi profesorii şi elevii şi să fie izolaţi doar după caz cei confirmaţi. Realitatea o putem afla doar prin testarea masivă a elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar. Nu sunt decât măsuri din programele de sănătate publică aplicat la acest moment la nivel european. Din păcate, la noi se merge pe programul de sănătate publică implementat în luna martie. Au trecut 9 luni, trebuie să ne adaptăm la situaţia existenţă şi nu să rămâne încremeniţi în programul lunii martie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *